English grammar test - Active and Passive voice

English grammar test - Active and Passive voice


In the following questions, the sentences have been given in Active/ Passive voice. If the question in sentence is given in Active, you are required to convert it into Passive and vice versa. Choose the alternative which best depicts this conversion.

1. Do you know the health minister?

a.) Are you known to the health minister?
b.) Is the health minister known by you?
c.) Is the health minister known to you?
d.) Has the health minister known by you?


2. My presence was objected to by them.

a.) They objected to my presence
b.) My presence was objected by them.
c.) They had an objection on my presence.
d.) They said, they objected my presence.


3. The teacher was reading out the questions aloud.

a.) The questions were read aloud by the teacher.
b.) The questions were being read out aloud by the teacher.
c.) The questions had been read out aloud by the teacher.
d.) The questions had been read aloud by the teacher.


4. You need to arrange your book shelf properly.

a.) Your book shelf needs proper arrangement by you.
b.) You are needed to arrange your book shelf properly.
c.) Your book shelf needs to be arranged properly.
d.) Your book shelf needs you to for proper arrangement.


5. People believe him to be the culprit.

a.) Him is believed to be culprit by the people.
b.) He is believed to be culprit.
c.) He is believed to be culprit by the people.
d.) He to be culprit is believed by the people.


6. Could you get some books for me?

a.) You should get me some books.
b.) You are requested to get some books for me.
c.) You are required to get some books for me.
d.) Books must be got for me.


7. The children plucked all the flowers.

a.) All the flowers were plucked by the children.
b.) All the flowers have been plucked by the children.
c.) All the flowers were pluck by the children.
d.) All the flowers had been plucked by the children.


8. She designs many dresses daily.

a.) Daily dresses are designed by her.
b.) Several dresses have been daily designed by her.
c.) Many dresses are to be designed by her daily.
d.) Many dresses are daily designed by her.


9. They help their relatives in difficult times.

a.) Their relatives have been helped by them in difficult times.
b.) Their relatives are helped by them in difficult times.
c.) By them their relatives were helped in difficult times.
d.) Their relatives will be helped by them in difficult times.


10. Do you eat fruits every morning?

a.) Are fruits eaten by you every morning?
b.) Had fruits been eaten by you every morning?
c.) Have fruits been eaten by you every morning?
d.) Were fruits eaten by you every morning?


11. Do you write poetry these days?

a.) Are poetry written by you these days?
b.) Is poetry written by you these days?
c.) Has poetry been written by you these days?
d.) Have poetry been written by you these days?


12. Why does he not discuss things with his colleagues these days?

a.) Why are things not discussed with his colleagues by him these days?
b.) Why things are not discussed with his colleagues by him these days?
c.) Why will things not be discussed with his colleagues by him these days?
d.) Why were things not discussed with his colleagues by him these days?


13. Why do you not play cricket?

a.) Why is cricket not played by you?
b.) Why cricket is not played by you?
c.) Why can cricket not be played by you?
d.) Why cricket is not being played by you?


14. I am examining the patient.

a.) The patient is being examined by me.
b.) The patient will be examined by me.
c.) The patient has been examined by me.
d.) The patient shall be examined by me.


15. Why have they not paid for the tickets?

a.) Why are the tickets not been paid for by them?
b.) Why have the tickets not been paid for by them?
c.) Why had the ticket not being paid for by them?
d.) Why will the tickets not be paid by them?


16. I called them.

a.) They were called by me.
b.) They have been called by me.
c.) They had been called by me.
d.) They has been called by me.


17. You did not like him.

a.) He will not be liked by you.
b.) He was not liked by you.
c.) He had not been liked by you.
d.) He has not been liked by you.


18. Did they see the movie?

a.) Has the movie been seen by them?
b.) Had the movie been seen by them?
c.) Will the movie be seen by them?
d.) Was the movie seen by them?


19. She was pressurizing them.

a.) They were being pressurized by her.
b.) They had been pressurized by her.
c.) They will be pressurized by her.
d.) They are pressurized by her.


20. Open your work book at page twelve.

a.) You open your work book at page twelve.
b.) Your work book can be opened at page twelve.
c.) Your work book may be opened at page twelve.
d.) Let your work book be opened at page twelve


ANSWER :

1. c
2. a
3. b
4. c
5. c
6. b
7. a
8. d
9. b
10. a
11. b
12. a
13. a
14. a
15. b
16. a
17. b
18. d
19. a
20. d
Post your comment

    Discussion

  • RE: English grammar test - Active and Passive voice -vivek rajput (10/31/14)
  • Which fruit do you like to eat?
  • RE: English grammar test - Active and Passive voice -vivek rajput (10/31/14)
  • Which fruit do you like to eat?

You may like