English grammar test - find grammatical mistake in the sentence

English grammar test - find grammatical mistake in the sentence


The sentences in the following questions are broken up into 4 parts. Read them and find out if there is any grammatical mistake in the sentence. The grammatical mistake, if any, will be in one of the parts of the sentence. If there is no error, the answer is ‘5’, “No Error”. Ignore the errors of punctuation, if any.


1. I have been working in this city (1)/ since last several years (2)/ but had never experienced (3)/such a painful situation as this. (4)/ No Error (5)

a.) 1
b.) 2
c.) 3
d.) 4
e.) 5


2. I found these coins as (1)/ I dug in the (2)/ garden. They look very old(3)/ I wonder who they belong to(4)/ No Error (5).

a.) 1
b.) 2
c.) 3
d.) 4
e.) 5


3. He is not only involved in(1)/ carrying out the literacy programmes (2)/ but also in organising (3)/ blood donation camps(4)/ No Error (5)

a.) 1
b.) 2
c.) 3
d.) 4
e.) 5


4. If I would have known (1)/ what a bad position our neighbours are in (2)/ I would have done something (3) / to help them (4)/ No Error (5)

a.) 1
b.) 2
c.) 3
d.) 4
e.) 5


5. We all admired the way (1)/ she had organised the party (2)/ and appreciating the return gifts (3)/ given by her (4)/ No Error (5)

a.) 1
b.) 2
c.) 3
d.) 4
e.) 5


6. The students had repeated (1)/ the same mistakes (2)/ if the teacher had not (3)/ pointed them out (4)/ No Error (5)

a.) 1
b.) 2
c.) 3
d.) 4
e.) 5


7. Not only the BCCI acquitted (1)/ him of all the charges (2)/ levelled against him but (3)/ also re-instated him as the captain of the team (4)/ No Error (5)

a.) 1
b.) 2
c.) 3
d.) 4
e.) 5


8. Due to unpredictable weather conditions (1)/ the scheduled flights had to be (2)/ postponed indefinite (3)/ but the passengers could not be informed (4)/ No Error (5)

a.) 1
b.) 2
c.) 3
d.) 4
e.) 5


9. Reasonable ambition, if supported (1)/ at persistent efforts (2)/ is likely to yield (3)/ the desired results (4)/ No Error (5)

a.) 1
b.) 2
c.) 3
d.) 4
e.) 5


10. I was being astonished (1)/ when I got to know that (2)/ he had tendered his resignation (3)/ with out informing anyone of us (4)/ No Error (5)

a.) 1
b.) 2
c.) 3
d.) 4
e.) 5



ANSWER

1. c
2. d
3. a
4. a
5. c
6. a
7. a
8. c
9. b
10. a
Post your comment

You may like