English grammar test - identify the part containing the error

English grammar test - identify the part containing the error


In following questions, a sentence is broken up into parts. One of the parts may have an error. You are required to identify the part containing the error. If there’s no error – choose “None of the above” as your answer.


1.
a.) Difficulties strengthen
b.) the mind as
c.) labour does to
d.) the body
e.) None of the above


2.
a.) Unlike most of his peers and contemporaries
b.) he have the advantage of
c.) belonging to a family
d.) with a legal background.
e.) None of the above


3.
a.) Some find him very polite but
b.) firm and having
c.) down-to-earth common sense.
d.) None of the above


4.
a.) He has shown the world
b.) that it is the deed
c.) of a man which matters
d.) while not the inheritance.
e.) None of the above


5.
a.) Twelve inches
b.) makes
c.) a
d.) foot
e.) None of the above


6.
a.) The principal asked
b.) Meena and I
c.) where our teacher was.
d.) None of the above


7.
a.) The teacher
b.) said the class to open
c.) their books at page 40
d.) None of the above


8.
a.) He had scarcely set foot
b.) into the room than
c.) the lights went off
d.) None of the above


9.
a.) The jury
b.) were unanimous
c.) in its opinion about the case
d.) None of the above


10.
a.) The price of grocery
b.) is raising
c.) day by day
d.) None of the above



ANSWER

1. c
2. b
3. d
4. d
5. b
6. b
7. b
8. b
9. b
10. b
Post your comment

You may like