Foreign words and phrases - Meanings and Examples - Part II

Foreign Phrases - Meanings and Examples - Part II


Pick the correct meaning for each of the following foreign phrases
1. Lingua franca (Italian):

a. French language
b. Frankly speaking
c. Common language for communication
d. Language of the majority

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Common language for communication

Example: The universal lingua franca of our age is information.



2. Impasse (French):

a. A pass
b. A path
c. Pass by
d. A deadlock

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. A deadlock

Example: They have got to break the impasse on this.



3. In memoriam (Latin):

a. Memory
b. Remember
c. To the memory (of)
d. Memento

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. To the memory (of)

Example: Tennyson wrote a book in memoriam his friend.



4. Anno Domini (Latin):

a. Before Christ
b. In the year of Christ
c. After Christ
d. Antichrist

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. In the year of Christ

Example: Anno Domini is used in its abbreviation as A.D.



5. Ad hoc (Latin):

a. Adhesive
b. Temporary
c. For general purpose
d. For a specific purpose

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. For a specific purpose

Example: The college advertised a few ad hoc lecturers' posts.



6. En masse (French):

a. Mass
b. In bulk
c. All together
d. Generally

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. All together

Example: The crowd attacked en masse at the thief.



7. Gens de letters (French)

a. Literary man
b. Gentle man
c. Postman
d. Man of languages

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Literary man

Example: Socrates was a gens de letters.



8. In toto (Latin):

a. Total
b. On the whole
c. Partially
d. A totem

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. On the whole

Example: In toto, they paid more than they had expected.



9. Chef (French):

a. Cook
d. Driver
c. Chief
d. Change

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Cook

Example: The chef in the hotel next to my house is very talented.



10. Cara Sposa (Italian):

a. Clear speech
b. Dear wife
c. My car
d. Special person

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Dear wife

Example: Oh my cara sposa! Don't leave me like this.


Post your comment

You may like