Foreign words and phrases - Meanings and Examples - Part III

Foreign Phrases - Meanings and Examples - Part III


Pick the correct meaning for each of the following foreign phrases

1. Bourgeois (French):

a. A member of the middle class
b. Beggars
c. Burglars
d. A member of a secret society

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. A member of the middle class

Example: The bourgeois revolution could no longer appeal to the masses.



2. Entrepreneur(French):

a. Entrance
b. A businessman/enterpriser
c. Promoter
d. Presenter

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. A businessman/enterpriser

Example: Entrepreneurship is becoming more and more popular by the day.



3. De jure (Latin):

a. The jury
b. By law/right
c. Of the jurisdiction
d. By the code of conduct

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. By law/right

Example: The prince who was overthrown was the ruler de jure.



4. Crime de la crime (French):

a. The very best
b. Cream
c. Smooth
d. Lovely

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. The very best

Example: Our group has the crime de la crime of dancers.



5. Locus standi (Italian)

a. Local stand
b. One's stand for one's beliefs
c. The right to bring something in front of the court
d. Standing alone

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. The right to bring something in front of the court

Example: He refused and the Treasury Solicitor wrote back saying the action group did not have the necessary locus standi to bring a case.



6. Ad interim (Latin):

a. In the mean time
b. Intervening
c. In the interval
d. Interfering

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. In the mean time

Example: We are at an interim stage which provides a chicken-and-egg situation.



7. Bonjour (French)

a. Good man
b. Good joy
c. Banjo
d. Good morning

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Good morning

Example: Bonjour, Sir! How are you?

This is at times also used for "Good day"



8. Ad referendum (Latin):

a. For further consideration
b. For reminding
c. References
d. For the future

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. For further consideration

Example: Keep a sample of his work ad referendum.



9. Entente (French):

a. Entity
b. Entry
c. An entire group
d. An informal alliance

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. An informal alliance

Example: The countries of EU formed an entente to conduct the celebrations.



10. Dramatis personae (Latin):
a. Drama queen
b. Characters of a drama/play
c. Dramatic personality
d. Members of a dramatic family

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Characters of a drama/play

Example: The dramatis personae belonged to different time periods.


Post your comment

More from CareerRide