Foreign words and phrases - Meanings and Examples - Part IV

Choose the correct meaning of these foreign phrases.


1. Estancia (Spanish):

a. Exquisite
b. Astonishing
c. Landed estate
d. Aesthetic

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Landed estate

Example: They own a huge estancia by the sea.



2. Id est (Latin):

a. That is
b. And that
c. As well as
d. I am

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. That is

Example: It happened two months ago i.e. in November.



3. Au revoire (French):

a. Another river
b. The reverse
c. Reverie
d. Adieu

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Adieu

Example: Au revoir, my friend! See you soon.



4. Bourgeoisie (French):

a. Breed
b. Genealogy
c. Middle class
d. Position

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Middle class

Example: The bourgeoisie will never support anything which affects a nation's economy.



5. Carpe diem (Latin):

a. A single dime
b. Seize the day
c. Lose a day
d. A single moment

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Seize the day

Example: The release of Dead Poets Society made a big impression, and he embraced its core message of carpe diem.



6. Ad valorem (Latin):

a. Such valor
b. According to value
c. Add value
d. To the tune of

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. According to value

Example: For most people, negotiating property tax value or ad valorem tax value is more of an art than a science.



7. Beneficiare (French):

a. Benefits
b. Bonus
c. Donor
d. Beneficiary

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Beneficiary

Example: The dead rich man's only beneficiare is also dead.



8. Fait accompli (French):

a. Something that has already happened and can't be reversed
b. Accomplishments
c. Fate's doing
d. Destiny

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Something that has already happened and can't be reversed

Example: The results were presented to shareholders as a fait accompli.



9.Atoile (French):

a. Elite
b. Star
c. Toilet
d. Tool

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Star

Example: I am particularly fond of the Atoile over there.



10. En route (French):

a. Routed
b. Passing by
c. On the way
d. A crossing

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. On the way

Example: My school is en route your office.


Post your comment

More from CareerRide