Foreign words and phrases - Meanings and Examples - Part V

Foreign words and phrases - Meanings and Examples - Part V


Choose the correct meaning of the foreign words and phrases below.
1. Affaire d'amour (French):

a. A lovely affair
b. A good incident
c. A love affair
d. A sexual affair

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. A love affair

Example: They continued with their affaire d'amour.



2. Beau jour (French):

a. Fine day
b. Good jury
c. Good hour
d. lovely journey

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Fine day

Example: What a beau jour!



3. En prince (French):

a. The prince
b. In a princely manner
c. Under the prince's guidance
d. In the prince's place

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. In a princely manner

Example: He was treated en prince.



4. Bon voyage (French):

a. Good day
b. Fine voyage
c. A good journey to you
d. Beautiful sail

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. A good journey to you

Example: Bon voyage, sister! Enjoy your trip!



5. Cogito, ergo sum (Latin):

a. Sum total
b. I think, therefore I am
c. I feel, therefore I know
d. I do, therefore I know

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. I think, therefore I am

Example: Descartes explains 'cogito, ergo sum' as "we cannot doubt our existence while we doubt."



6. Ibidem (French):

a. In the same condition
b. In the same place
c. In the same road
d. All the way

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. In the same place

Example: Ibid, Book IV, chap. 1 (pp 24-29)



7. Detenu (French):

a. Thank you
b. Giver
c. Taker
d. Prisoner

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Prisoner

Example: The detenu slipped as soon as the cop was distracted.



8. A'la mode (French):

a. In that path
b. In fashion
c. In good manners
d. In the proper way

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. In fashion

Example: Cotton frocks are a'la mode this summer.



9. Excelsior (Latin):

a. Superior
b. Excel
c. Excellent!
d. Exasperating

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Superior

Example: Excelsior apartments are available at a very low price.


Post your comment

You may like