Foreign Words & Phrases - Meanings and Examples - Part I

Foreign Words & Phrases - Meanings and Examples - Part I


Pick the correct meaning for each of the following foreign phrases
1. Ab initio (Latin):

a. Initiative
b. The initial
c. Originality
d. From the beginning

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. From the beginning

Example: They work closely with their students ab initio.



2. Ab origine (Latin):

a. Originally
b. Really
c. From the origin
d. Native

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. From the origin

Example: The Indian tribals are there ab origine.



3. Euge! (Latin, Greek)

a. Huge!
b. Well done!
c. Alas!
d. Perfect!

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Well done!

Example: Euge, my boy!



4. Dei gratia (Latin):

a. Thankfully
b. I am grateful
c. By the grace of God
d. Thank you

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. By the grace of God

Example: Dei gratia you are alive.



5. Coup d'etat (French):

a. Sudden overthrow of a government
b. Capture
c. Rebellion
d. Statehood

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Sudden overthrow of a government

Example: Napoleon came to power through a coup d'etat.



6. Boutique (French):

a. Beauty
b. Bazaar
c. A shop
d. Bouquet

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. A shop

Example: There is a jewellery boutique at the end of this road.



7. Eureka!/Meureka! (Greek):

a. Amazement
b. I have found!
c. Attack!
d. Disappointment

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. I have found!

Example: I felt an eureka moment when I solved the math problem.



8. Magnum opus (Latin):

a. Magnification
b. Horrible
c. Terrific
d. A great work

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. A great work

Example: That was a magnum opus performed on his part.



9. Bona fide (Latin):

a. Good faith
b. Good night
c. Bonus
d. Benefit

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Good faith

Example: He is a bona fide student of this institute.



10. Au Contraire (French):

a. Contradiction
b. On the contrary
c. Controversy
d. On one's contribution

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. On the contrary

Example: But his insecurities did not hold him back. Au contraire! They drove him towards the spotlight.


Post your comment

You may like