Gathering information & scanning the environment - MCQs with answers - Part 1

Gathering information & scanning the environment - MCQs with answers - Part 1


Components Of A Modern Marketing Information System

1. Videocon acquired the picture-tube business from

a) Thomson electronics
b) Samsung
c) LG
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Thomson electronics



2. A corporate advertisement of Videocon with the tagline ----------------- reflects the globalization philosophy of the company.

a) Global National
b) Indian national
c) An Indian multinational
d) None of the above.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) An Indian multinational



3. To carry out their analysis, planning, implementation and control responsibilities, marketing managers need

a) Marketing information system
b) Marketing intelligence system
c) Customer relationship management
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Marketing information system



4. Under the Consumer Protection Act, following rights of the consumers are recognized:

a) Safety and information
b) Representation and Redressal
c) Choice and consumer education
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) All of the above



5. _______________ includes information on the order to payment cycle and sales information system

a) An internal records system
b) A marketing intelligence system
c) A marketing research system
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) An internal records system



6. ________________ allows for the systematic design, collection, analysis, and reporting of data and findings relevant to a specific market situation.

a) An internal record system
b) A marketing research system
c) A marketing intelligence system
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) A marketing research system



7. _____________________ is a set of procedures and sources used by managers to obtain everyday information about pertinent developments in the marketing environment.

a) A marketing intelligence system
b) An internal record system
c) A marketing research system
d) Firm Infrastructure.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) A marketing intelligence system



8. The heart of the internal records system is the

a) Processing to order cycle
b) Payment to delivery cycle
c) Order-to-payment cycle
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Order-to-payment cycle



9. The main components of internal record system are

a) The order-to-payment cycle and Sales Information Systems
b) Databases, data warehousing and data mining
c) Both a and b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Both a and b



10. The internal records systems supplies_________ data but the marketing intelligence system supplies ____________ data.

a) Results, happenings
b) Happenings, results
c) results, company
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Results, happenings


Post your comment

You may like