Gathering information & scanning the environment - MCQs with answers - Part 2

Gathering information & scanning the environment - MCQs with answers - Part 2


Analyzing the macroenvironment

1. ______________ is a book published by Businessworld that provides a range of useful data on the Indian market environment, and commentaries and articles by business researchers and professionals.

a) The Marketing Whitebook
b) The Marketing Redbook
c) The Marketing Greenbook
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) The Marketing Whitebook



2. ______________ is a consumer feedback network that collects millions of consumer reviews of stories and products each year from two sources.

a) bizrate.com
b) consumerreview.com
c) epinions.com
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) bizrate.com



3. _____________-, an online advisor on technology products offers customer comments and evaluations based on ease of use, features and stability, along with expert reviews.

a) Zdnet.com
b) bizrate.com
c) consumerreview.com
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Zdnet.com



4. A _________ is an unpredictable, short-lived, and without social, economic and political significance.

a) Trend
b) Fad
c) Megatrend
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Fad



5. A _______ is a direction or sequence of the events that has some momentum and durability.

a) Fad
b) Trend
c) Megatrend
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Trend



6. Trends are ________ predictable and durable than fads.

a) More
b) Less
c) Depends
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) More



7. ____________ have been described as large social, economic, political and technological changes that are slow to form and once in place, they influence us for sometime between seven and ten years, or longer.

a) Fad
b) Trends
c) Megatrends
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Megatrends



8. Companies and their suppliers, marketing intermediaries, customers, competitors, and publics all operate in a ___________________ of forces and trends, increasingly global, that shapes opportunities and pose threats.

a) Macroenvironment
b) Microenvironment
c) Both a and b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Macroenvironment



9. Within the rapidly changing global picture, the firm must monitor six major forces: demographic, economic, ___________, natural, technological and political legal.

a) social
b) social-cultural
c) cultural
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) social-cultural



10. The main demographic force that marketers monitor is _________.

a) Population
b) Literacy
c) Sex
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Population


Post your comment

You may like