Gathering information & scanning the environment - MCQs with answers - Part 4

Gathering information & scanning the environment - MCQs with answers - Part 4


Other Major Macroenviroments

1. ____________ believes that their individual behavior cannot improve environmental conditions. They are generally uninvolved and disinterested in environmental issues.

a) Sprouts
b) Grousers
c) Apathetics
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Grousers



2. _____________ are not concerned enough about the environment to do anything about it. They also believe that environmental indifference is mainstream.

a) Apathetics
b) Grousers
c) Sprouts
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Apathetics



3. Every new technology is a force for

a) Mass destruction
b) Mass construction
c) Creative destruction
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Creative destruction



4. Marketers should monitor following trends in technology:

a) Accelerating pace of change and the unlimited opportunities for innovation
b) Varying R& D Budgets and increased regulation of technological change
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Both a & b



5. Under the Drug and Cosmetics Act, manufacture, sale and distribution of drugs in India is regulated by the

a) State and the Central government agencies
b) State government agencies
c) Central government agencies
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) State and the Central government agencies



6. _____________ of India is responsible for approval of new drugs, clinical trials in the country, laying down the standards for drugs, control over the quality of imported drugs and coordination of the activities of State Drug Control Organization,

a) The Drugs Controller
b) The State Government
c) The Central Government
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) The Drugs Controller



7. Two major trends in the __________- are the increase in business legislation and the growth of special interest groups.

a) Political-legal environment
b) Economic environment
c) Social-cultural environment
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Political-legal environment



8. Which of the following statement is true

a) Business legislation function is to protect consumers from unfair business practices
b) Business legislation function is to protect companies from unfair competition
c) Both a and b are true
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Both a and b are true



9. ________ bans several forms of sales promotion-trading stamps, contests, premiums as inappropriate for unfair instruments for promoting products.

a) Thailand
b) Norway
c) India
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Norway


Post your comment

You may like