Holistic Marketing - MCQs with answers

Holistic Marketing - MCQs with answers


1. Brand and customer equity is an element of

a) Relationship marketing
b) Integrated marketing
c) Internal marketing
d) Performance marketing

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) Performance marketing



2. Select the theme of integrated marketing:

a) Many different marketing activities communicate and deliver value
b) When coordinated, marketing activities maximize their joint effects
c) Both a & B
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Both a & B



3. Internal marketing requires _________ alignment with senior management and _________ alignment with other departments, so everyone appreciates, understands and supports the marketing efforts.

a) Vertical, horizontal
b) Horizontal, vertical
c) Vertical, vertical
d) Horizontal, horizontal

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Vertical, horizontal



4. Financial accountability and Social responsibility marketing are a part of

a) Relationship marketing
b) Integrated marketing
c) Internal marketing
d) Performance marketing

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) Performance marketing



5. Making gifts of money, goods, or time to help non-profit organizations, groups or individuals is:

a) Corporate social marketing
b) Cause marketing
c) Cause-related marketing
d) Corporate philanthropy

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) Corporate philanthropy



6. Promoting social issues through efforts such as licensing agreements, advertising and sponsorships is:

a) Corporate social marketing
b) Cause marketing
c) Cause-related marketing
d) Corporate philanthropy

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Cause marketing



7. McDonald's promotion of a statewide childhood immunization campaign in Oklahoma is an example of:

a) Corporate social marketing
b) Cause marketing
c) Cause-related marketing
d) Corporate philanthropy

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Corporate social marketing



8. _____________- recognizes that "Everything Matters" with marketing and that a broad, integrated perspective is often necessary.

a) The production concept
b) The product concept
c) The holistic marketing concept
d) The selling concept

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) The holistic marketing concept


Post your comment

You may like