Homes and Habitats of creatures - Part II

Homes and Habitats of creatures - Part II


Give the suitable words for the homes and habitats of following creatures

1. An Eskimo's home is called __.

a. Arcade
b. Snowshed
c. Igloo
d. Snowscape

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Igloo



2. Hens and fowls are kept in a __.

a. Shed
b. Pens
c. Confine
d. Coop

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Coop



3. A dog lives in a __.

a. Kennel
b. Den
c. Dogshed
d. Shelter

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Kennel



4. An eagle lives in __.

a. Convent
b. Eyrie
c. Nest
d. Cottage

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Eyrie



5. A lion lives in a __.
a. Cave
b. Lair
c. Den
d. Hutches

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Den



6. Rabbits dig burrows or __ to live in.

a. Hutches
b. Barracks
c. Opening
d. Holes

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Hutches



7. Hens live in a __.

a. Committee
b. Convent
c. Cloister
d. Environ

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Convent



8. A horse is kept in the __.

a. Barns
b. Stables
c. Byres
d. Cottage

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Stables



9. A monk stays in a __.

a. Asylum
b. Hostel
c. Crypt
d. Monastery

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Monastery



10. A peasant lives in a __.

a. Hut
b. Farm
c. Shelter
d. Cottage

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Cottage


Post your comment

You may like