IBPS Computer Knowledge model test paper - 1

IBPS Computer Knowledge model test paper - 1


1. __________________ applications refers to those applications in which text, sound, graphics, motion video and animation are all combined.

a.) Animation
b.) Multimedia
c.) Maxmedia
d.) Flash
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Multimedia




2. A language that refers to the way people think mathematically is called as __________

a.) Functional language
b.) Cross-platform language
c.) Event driven programming language
d.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Functional language




3. When you are typing the text in a document, you would need to hit the enter key at the end of every ____________.

a.) Line
b.) Sentence
c.) Paragraph
d.) Word
e.) File

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Paragraph




4. ___________________ is a set of rules that tell the computer what to do.

a.) Procedural language
b.) Natural language
c.) Command language
d.) Programming language
e.) Instructions

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) Programming language




5. The programs and data processed by the CPU are stored in _______________

a.) Internal Memory
b.) External Memory
c.) Mass Memory
d.) Non-volatile memory
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) Non-volatile memory




6. The data is accepted in a continuous feedback loop by the computers that control processes.

a.) True
b.) False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) True




7. _____________ refers to a set of characters of a particular design.

a.) Calligraph
b.) Typeface
c.) Keyface
d.) Formation
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Typeface




8. ___________ is the detailed written description of the programming cycle and the program accompanied by the test results and a printout of the program.

a.) Output
b.) Spec Sheets
c.) Documentation
d.) Report
e.) Detail sheet

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Spec Sheets




9. Compiler is a set of programs which are designed to manage the resources of a computer, which includes starting the system, managing various programs and memory, co-ordinating the tasks

between I/O devices.


a.) True
b.) False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) False




10. In a slide presentation, a typical slide does not have ___________

a.) Photo images, charts, graphs
b.) Clip arts
c.) Audio Clips
d.) Content
e.) Full motion video

View Answer / Hide Answer

ANSWER: e.) Full motion video




11. In ____________, a file is transferred from another computer to your computer.

a.) Copy
b.) Upload
c.) Download
d.) Upgrade
e.) RSS

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Download




12. ____________ in a computer is used for calculation and comparison.

a.) ALU
b.) ROM
c.) CPU
d.) Control Unit
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) ALU




13. DSL requires a phone line for Internet access but offers a slower speed than a dial up connection.

a.) True
b.) False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) False




14. _____________ is a talk that can be automatically downloaded over the Internet and is available in Digital Format.

a.) Wiki
b.) Show
c.) Podcast
d.) Blog
e.) Movie

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Podcast




15. _____________ displays each slide of the PPT as a thumbnail and is used to re-arrange them.

a.) Slide Show
b.) Slide Display
c.) Slide Design
d.) Slide Layout
e.) Slide Sorter

View Answer / Hide Answer

ANSWER: e.) Slide Sorter




16. _____________ are the parallel electrical conducting lines that link different components on the mother board.

a.) Buses
b.) Conductors
c.) Assemblies
d.) Connectors
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Buses




17. The mirror image of the whole hard disk including the OS, applications, files and data is created by a ______________________.

a.) Utility program
b.) Driver
c.) Backup software
d.) OS
e.) None of these.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Backup software




18. _______________ is a point and draw device.

a.) Scanner
b.) Printer
c.) Mouse
d.) Keyboard
e.) CD- ROM

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Mouse




19. Which of the following deals with data organised in rows and columns?

a.) Matrix
b.) Spreadsheet
c.) Word document
d.) PPT
e.) MS Paint

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Spreadsheet




20. If you want to find the Paste Special option, you would use the Clipboard group on the tab of PowerPoint _____________.

a.) Home
b.) Slideshow
c.) Page Layout
d.) Design
e.) Insert

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Home




21. An executable program is ready to run and doesn’t need any alteration.

a. True
b. False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. True




22. _________ are usually downloaded into the folder carrying Temporary Internet Files and are written into the computer by the websites you visit.

a.) Anonymous Files
b.) Cookies
c.) Banner Ads
d.) Images
e.) History

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Cookies




23. _______________ refers to the letter and number of the intersecting column and row.

a.) Cell address
b.) Cell location
c.) Cell position
d.) Cell column
e.) Cell row

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Cell address




24. In a pull down menu if you see that a command appears faded, it means that ____________

a.) the command is not applicable to this document.
b.) the command is not accessible at the moment.
c.) there are no keystrokes equivalent to those commands.
d.) None of these
e.) All of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) the command is not accessible at the moment.




25. A _________________ allows you to access your e-mail from anywhere.

a.) Forum
b.) Webmail Interface
c.) Message board
d.) Weblog
e.) None of these.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Webmail Interface



Post your comment

    Discussion

  • RE: IBPS Computer Knowledge model test paper - 1 -Roshan Vali (01/11/15)
  • Test questions are good.
    Can be enhanced in a more better and efficient way

You may like