IBPS Computer Knowledge model test paper - 2

IBPS Computer Knowledge model test paper - 2


1. __________________ refers to a technique used to send more than one call on a single line.

a.) Infrared transmission
b.) Digital transmission
c.) Multiplexing
d.) Streaming
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Multiplexing




2. Which of the following is never a part of an e-mail address?

a.) @
b.) .
c.) _
d.) Space
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) Space




3. A mistake in an algorithm which causes incorrect results is termed as __________ error.

a.) logical
b.) syntax
c.) compiler
d.) machine

View Answer / Hide Answer

ANSWER: logical




4. __________________ is a device to change the connection on a connector to a different configuration.

a.) Attachment
b.) Adapter
c.) Attachment
d.) Battery
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Adapter




5. You want to upload files to an online site so that it possible to view and edit them from some other location, what would you use?

a.) Web hosted technology
b.) General purpose applications
c.) Microsoft Outlook
d.) Office Live
e.) Server

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Web hosted technology




6. You want the text to appear at a vertically centre position on a printed page. Which feature would adjust the top and bottom margins for this to happen?

a.) Vertical justification
b.) Vertical adjusting
c.) Horizontal centering
d.) Vertical centering
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) Vertical centering




7. _______________ refers to the real time telephone call between people over the Internet.

a.) Chat
b.) E-mail
c.) Telephone
d.) Internet Telephony
e.) Message

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) Internet Telephony




8. If someone is not able to use his hands for computer input, a ________________ software would be useful.

a.) Speech Recognition
b.) Audio digitiser
c.) Internet telephony
d.) Video conferencing
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Speech Recognition




9. ____________ is not a mode of personal communication on Internet.

a.) Instant messaging
b.) Chat
c.) E-mail
d.) Blog post
e.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) Blog post




10. ___________________ refers to creating, editing, formatting, storing, retrieving and printing a text document.

a.) Web design
b.) Word Processing
c.) Database Management
d.) Presentation Generation
e.) Spreadsheet designing

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Word Processing




11. ________________ refers to a type of denial of service attack in which SYN packets are sent to every port connected to the server using a fake IP address by the hostile client.

a.) Cybergaming crime
b.) Syn Flooding
c.) Memory Shaving
d.) Software piracy
e.) All of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Syn Flooding




12. A code that is used to identify merchandise in retail showrooms is called _______________.

a.) Gray code
b.) Universal product code
c.) Machine Code
d.) Bar Code

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Universal product code




13. NOT is a

a.) Unary Operator
b.) Binary Operator
c.) Both the above
d.) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Unary Operator




14. Which of the following is not an octal number?

a.) 201
b.) 105
c.) 38
d.) 17

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) 38




15. In EDCDIC, a character is represented by

a.) One bit
b.) Four bits
c.) Eight bits
d.) Sixteen bits

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Eight bits




16. _________ is written in serially accessed memory

a.) Bar Code
b.) EOD
c.) Gray code
d.) None of these

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) EOD




17. What is 1’s complement of 100?

a.) 001
b.) 011
c.) 101
d.) 110

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) 011




18. A ______________ has one to one correspondence with Algorithm.

a.) Software design
b.) Flow Chart
c.) Software development
d.) Requirement analysis

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Flow Chart




19. A computer can execute only the machine instructions consisting of 0s and 1s.

a.) True
b.) False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




20. The hexadecimal number 1AF is equivalent to decimal number

a.) 341
b.) 134
c.) 431
d.) 143

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) 431




21. The binary number 110011 in hexadecimal system will be written as –

a.) 23
b.) 55
c.) 33
d.) 27

View Answer / Hide Answer

ANSWER: 33




22. When a computer suddenly stops working, it

a.) Hangs
b.) Crashes
c.) Switches Off
d.) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Hangs




23. _________ is not a portable computer.

a.) Lap top
b.) Notebook
c.) Palm top
d.) Minicomputer

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) Minicomputer




24. Space missions are mostly controlled and monitored by ______________.

a.) Mainframe
b.) Supercomputer
c.) Minicomputer
d.) Microcomputer

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Supercomputer




25. ____________ refers to arranging the data in a logical sequence.

a.) Sorting
b.) Searching
c.) Reproducing
d.) Classifying

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Sorting



Post your comment

    Discussion

  • RE: IBPS Computer Knowledge model test paper - 2 -pushpak (05/26/16)
  • thank's

You may like