Idioms and Phrases - MCQs with answers - Part I

Idioms and Phrases - MCQs with answers - Part I


Pick the right meanings of the following idioms and phrases.


1. At the drop of the hat:

a. As soon as it was spoken
b. Done easily, without any preparation
c. Done in an instant
d. After something is done

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Done easily, without any preparation



2. Keep at bay:

a. Keep at a distance
b. Keep at the sea-shore
c. Keep in mind
d. Keep thinking about something

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Keep at a distance



3. A man of straw:

a. A man with no means
b. A generous man
c. A man of character
d. A man of no substance

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. A man of no substance



4. Give cold shoulder:

a. Shiver
b. Cold meat
c. To ignore
d. To support

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. To ignore



5. Hold one's horse:

a. Keep one's expectations
b. Keep one's gift
c. Have patience
d. High on energy

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Have patience



6. Hornet's nest:

a. A bee's house
b. A violent situation
c. A busy house
d. A dangerous place

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. A violent situation



7. Never-never land

a. An ideal pace
b. Dream land
c. A worthless place
d. A useless situation

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. An ideal pace



8. Cap it all:

a. To cover everything
b. To seize everything
c. To finish
d. To occur

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. To finish



9. Like a sitting duck:

a. Lazy
b. Fat
c. Sleepy
d. Ignorant

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Ignorant



10. Pull your socks up

a. To get ready
b. To improve
c. To start
d. To finish

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. To improve


Post your comment