IP Addressing and Routing - Networking test

IP Addressing and Routing - Networking test

1) Which protocol is a mechanism used by hosts and gateways to send notification of datagram problems back to the sender.

A) Internet Group Message Protocol
B) Internet Control Message Protocol
C) Reverse Address Resolution Protocol
D) Address Resolution Protocol
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Internet Control Message Protocol




2) Which address in the Internet is currently a 32-bit address that can uniquely define a host connected to the Internet?

A) Logical address
B) Physical address
C) Port address
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Logical address




3) Which is an implementation of the path vector protocol?

A) Border Gateway Protocol (BGP)
B) Routing Information Protocol (RIP)
c) Open Shortest Path First (OSPF)
D) None of these
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Border Gateway Protocol (BGP)




4) In BGP, Which session is used to exchange routing information between two routers inside an autonomous system?

A) I-BGP
B) E-BGP
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: I-BGP




5) TCP/IP is a five-layer hierarchical protocol suite developed before the OSI model.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




6) Which address, also known as the link address, is the address of a node as defined by its LAN or WAN.

A) Logical Addresses
B) Physical Addresses
C) Broadcast Addresses
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Physical Addresses




7) Which protocol is used for multimedia?

A) UDP
B) SCTP
C) TCP
D) RIP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: SCTP




8) Which is used to associate a logical address with physical address?

A) RARP
B) ARP
C) ICMP
D) IGMP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: ARP




9) Which address is associated with a single device or host but it is not a one to one correspondence?

A) Unicast
B) Broadcast
C) Multicast
D) Telecast
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Unicast




10) Select the error which is not related to error detection

A) Burst error
B) Parity checking
C) Cyclic Redundancy check
D) Check sum
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Burst error




11) A loopback address is used by a host to test itself without going into the network.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




12) How many levels of addresses are used in an internet employing the TCP/IP protocols?

A) 3
B) 2
C) 4
D) 5
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 4




13) In the TCPIIP architecture, the label assigned to a process is called a?

A) Logical Address
B) Physical Address
C) Port Address
D) Specific Address
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Port Address




14) Which address in TCPIIP is 16 bits in length?

A) Logical Address
B) Physical Address
C) Port Address
D) Specific Address
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Port Address




15) Which protocol is used to facilitate the simultaneous transmission of a message to a group of recipients?

A) Reverse Address Resolution Protocol
B) Internet Control Message Protocol
C) Internet Group Message Protocol
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Internet Group Message Protocol




16) Which application is also known as User-Friendly Addresses?

A) Logical Addresses
B) Specific Addresses
C) Physical Addresses
D) Port Addresses
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Specific Addresses




17) Which is used by a host to test itself without going into the network?

A) Compatible address
B) Loop back address
C) Mapped address
D) Network address
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Loop back address




18) Which protocol allows the administrator to assign a cost for passing through a network based on the type of service required?

A) OSPF
B) BGP
C) RIP
D) CBT
View Answer / Hide Answer

ANSWER: OSPF




19) Which is an intradomain routing protocol used inside an autonomous system.

A) RIP
B) BGP
C) OSPF
D) CBT
View Answer / Hide Answer

ANSWER: RIP




20) Which is a stream-oriented protocol?

A) TCP
B) UDP
C) SCTP
D) FTP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: TCP


Post your comment

You may like