IPv6 - Networking test

IPv6 - Networking test

1) Which is also called as Next Generation Internet Protocol or IPng?

A) IPv6
B) IPv4
C) Both IPv6 and IPv4
D) None
View Answer / Hide Answer

ANSWER: IPv6




2) Which are is a connectionless, unreliable datagram protocol that is primarily responsible for addressing and routing packets between hosts.

A) IPv6
B) IPv4
C) Both IPv6 & IPv4
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Both IPv6 & IPv4




3) Which address is associated with a single device or host, but it is not a one to one correspondence?

A) Multicast
B) Telecasting
C) Unicast
D) Broadcast
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Unicast




4) Which networking protocol that allows Windows users to communicate with other users over the Internet?

A) IPv4
B) IPv6
View Answer / Hide Answer

ANSWER: IPv6




5) Which is connectionless, unreliable datagram protocol that is primarily responsible for addressing and routing packets between hosts?

A) IPv4
B) IPv6
C) IPv4 and IPv6
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: IPv4 & IPv6




6) How many types of addresses do IPV6 supports?

A) 2
B) 4
C) 3
D) 5
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3




7) In which address a packet sent will be delivered to all interfaces identified by that address.

A) Multicast address
B) Unicast
C) Any cast
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Multicast address




8) Broadcast multi-access connections, Point-to-point connections, point-to-multipoint connections these processes are used to connect which device on?

A) IPV4
B) IPv6
C) Both IPV4 & IPv6
View Answer / Hide Answer

ANSWER: IPv6




9) Which addresses are unique and universal?

A) IPv4
B) IPv6
View Answer / Hide Answer

ANSWER: IPv4




10) In classful addressing, the address space is divided into how many classes?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 5




11) A mapped address and compatible address is also used during transition from IPv4 to Ipv6.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




12) In IPv4 which Addresses in class are used for multicast communication?

A) A & B & C
B) C
C) D
D) E
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D




13) Which datagram can encapsulate data from several higher-level protocols such as TCP, UDP, ICMP, and IGMP?

A) IPv4
B) IPv6
View Answer / Hide Answer

ANSWER: IPv4




14) The header length field is eliminated in IPv6 because the length of the header is fixed in this version?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




15) Dual stack, tunnelling, and header translation these strategies used to handle the transition from which version to which version?

A) IPv4 to IPv6
B) IPv6 to IPv4
C) Vice-versa
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: IPv4 to IPv6




16) In which An IPv6 address consisting of 96 bits of zero followed by 32 bits of IPv4?

A) Compatible address
B) Logical address
C) Mapped address
D) Multi address
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Compatible address


Post your comment

You may like