Java Database Connectivity - Advanced Java Test

Java Database Connectivity - Advanced Java Test


1) The JDBC API is used to invoke SQL commands directly?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




2) Why do you need the JDBC API?

A) ODBC is not appropriate for direct use from the Java programming language because it uses a C interface
B) A literal translation of the ODBC C API into a Java API would not be desirable
C) ODBC is hard to learn
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




3) Abbreviate for the term UDA?

A) Unified Data Access
B) Universal Data Access
C) Universal Digital Access
D) Uniform Data Access
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Universal Data Access




4) A JDBC technology-based driver ("JDBC driver") makes it possible to do?

A) Establish a connection with a data source
B) Send queries and update statements to the data source
C) Process the results
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




5) Which was first most widely used programming interface for accessing relational databases, It offers the ability to connect to almost all databases on almost all platforms.?

A) JDBC API
B) ODBC API
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) ODBC API




6) Microsoft has introduced UDA as an umbrella term that covers?

A) OLE DB
B) ADO
C) RDS
D) ODBC
E) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All mentioned above




7) Which models does JDBC API supports for database access?

A) Two-tier models
B) Three-tier models
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




8) In which model a Java applet or application talks directly to the data source?

A) Two-tier models
B) Three-tier models
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Two-tier models




9) The JDBC API is what allows access to a data source from a Java middle tier?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




10) In which of the following JDBC a server technology are its support for?

A) Connection pooling
B) Distributed transactions
C) Disconnected rowsets
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




11) How many JDBC product components does the Java software provides?

A) 3
B) 2
C) 4
D) 5
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) 3




12) In the following which JDBC product components does the Java software provides?

A) the JDBC driver manager
B) the JDBC driver test suite
C) the JDBC-ODBC bridge
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




13) Which class has traditionally been the backbone of the JDBC architecture?

A) the JDBC driver manager
B) the JDBC driver test suite
C) the JDBC-ODBC bridge
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) the JDBC driver manager




14) Which provides some confidence that JDBC drivers will run your program?

A) the JDBC-ODBC bridge
B) the JDBC driver manager
C) the JDBC driver test suite
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) the JDBC driver test suite




15) JDBC technology-based drivers generally fit into how many categories?

A) 4
B) 3
C) 2
D) 5
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) 4




16) Which kind of driver converts JDBC calls into calls on the client API for Oracle, Sybase, Informix, IBM DB2, or other DBMS?

A) JDBC-ODBC bridge plus ODBC driver
B) Native-API partly-Java driver
C) JDBC-Net pure Java driver
D) Native-protocol pure Java driver
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Native-API partly-Java driver




17) In which driver Network connection is indirect that a JDBC client makes to a middleware process that acts as a bridge to the DBMS server?

A) JDBC-Net
B) JDBC-ODBC bridge
C) Native API as basis
D) Native protocol as basis
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) JDBC-Net




18) A leading database connectivity vendor, worked together to produce the?

A) JDBC-ODBC Bridge
B) JDBC Driver Test Suite
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




19) Which list gives a quick way to determine which Connection method is appropriate for creating different types of SQL statements?

A) createStatement
B) PrepareStatement
C) prepareCall
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




20) Which method is used for an SQL statement that is executed frequently?

A) prepareStatement
B) prepareCall
C) createStatement
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) prepareStatement




21) The ResultSet.next method is used to move to the next row of the ResultSet, making it the current row?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




22) How many Result sets available with the JDBC 2.0 core API, The following constants, defined in the ResultSet interface, are used to specify these?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) 3




23) In which the result set generally does not show changes to the underlying database that are made while it is open. The membership, order, and column values of rows are typically fixed when the result set is created?

A) TYPE_FORWARD_ONLY
B) TYPE_SCROLL_INSENSITIVE
C) TYPE_SCROLL_SENSITIVE
D) ALL MENTIONED ABOVE
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) TYPE_SCROLL_INSENSITIVE




24) In concurrency which Indicates a result set that cannot be updated programmatically?

A) CONCUR_UPDATABLE
B) CONCUR_READ_ONLY
C) BOTH A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) CONCUR_READ_ONLY




25) Which methods returns a stream that simply provides the raw bytes from the database without any conversion?

A) getCharacterStream
B) getBinaryStream
C) getAsciiStream
D) getUnicodeStream
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) getBinaryStream




26) Which method is used for retrieving streams of both ASCII and Unicode characters is new in the JDBC 2.0 core API?

A) getCharacterStream
B) getBinaryStream
C) getAsciiStream
D) getUnicodeStream
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) getCharacterStream




27) Drivers that are JDBC Compliant should normally support scrollable result sets, but they are not required to do so?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




28) The intent is for JDBC drivers to implement nonscrollable result sets using the support provided by the underlying database systems?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




29) In order to transfer data between a database and an application written in the Java programming language, the JDBC API provides which of these methods?

A) Methods on the ResultSet class for retrieving SQL SELECT results as Java types.
B) Methods on the PreparedStatement class for sending Java types as SQL statement parameters.
C) Methods on the CallableStatement class for retrieving SQL OUT parameters as Java types.
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




30) The JDBC types BINARY, VARBINARY, and LONGVARBINARY are closely related in that VARBINARY represents a?

A) a small variable-length binary value
B) a small fixed-length binary value
C) a large variable-length binary value
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) a small variable-length binary value




31) In which the JDBC type represents a 64-bit signed integer value between -9223372036854775808 and 9223372036854775807?

A) SMALLINT
B) BIGINT
C) TINYINT
D) INTEGER
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) BIGINT




32) In which the JDBC type represents a "single precision" floating point number that supports seven digits of mantissa?

A) REAL
B) DOUBLE
C) FLOAT
D) INTEGER
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) REAL




33) In Which type may optionally have a custom mapping to a class in the Java programming language,A custom mapping consists of a class that implements the interface SQLData and an entry in a java.util.Map object?

A) ARRAY
B) CLOB
C) DISTINCT
D) BLOB
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) DISTINCT




34) The JDBC API has always supported persistent storage of objects defined in the Java programming language through the methods getObject and setObject?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




35) In Advanced JDBC Data types which have defined new data types that are commonly referred to as SQL3 types?

A) ISO( International Organization for Standardization)
B) IEC( the International Electrotechnical Commission)
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B


Post your comment

You may like