Link Layer Communication - Networking test

Link Layer Communication - Networking test

1) Which protocol uses common transfer modes that can be used in different configurations: Normal Response mode (NRM) and asynchronous balanced mode (ABM?)

A) ICMP
B) SDLC
C) SLIP
D) HDLC
View Answer / Hide Answer

ANSWER: HDLC




2) Which of these in TCP is achieved through the use of three simple tools: checksum, acknowledgment, and time-out?

A) Error detection and correction.
B) Error detection
C) Error correction
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Error detection and correction.




3) In which we need to know the exact number of bits that are corrupted and more importantly, their location in the message.

A) Error detection
B) Error correction
C) Error control
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Error correction




4) Framing in the data link layer separates a message from one source to a destination, or from other messages going from other sources to other destinations?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




5) In which type of framing, we need a delimiter (flag) to define the boundary of two frames.

A) variable-size framing
B) Fixed-size framing
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: variable-size framing




6) Which refers to a set of procedures used to restrict the amount of data that the sender can send before waiting for acknowledgment?

A) Flow control
B) Error control
C) Congestion control
D) Traffic control
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Flow control




7) Which of the data link layer is based on automatic repeat request, which is the retransmission of data?

A) Flow control
B) Error control
C) Traffic control
D) Congestion control
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Error control




8) Which is known as bit-oriented protocol?

A) HDLC
B) PPP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: HDLC




9) Select the correct IPCP packet for the given code value Ox03?

A) Configure-nak
B) Configure-reject
C) Terminate-request
D) Terminate-ack
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Configure-nak




10) Which frames are used to transport user data and control information relating to user data (piggybacking)?

A) I-frames
B) S-frames
C) V-frames
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: I-frames




11) Which does not provide a sophisticated addressing mechanism to handle frames in a multipoint configuration?

A) HDLC
B) PPP
C) IPCP
D) LCP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: PPP




12) Internet users who need to connect their home computers to the server of an Internet service provider use?

A) PPP
B) LCP
C) HDLC
D) IPCP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: PPP




13) An error-detecting code can detect only the types of errors for which it is designed; other types of errors may remain undetected.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




14) In which the receiver needs to know only that the received code word is invalid?

A) Error Detection
B) Error Correction
C) Error Control
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Error Detection




15) In a linear block code, the exclusive OR (XOR) of any two valid code words creates another valid code word.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




16) Which protocol is responsible for establishing, maintaining, configuring, and terminating links?

A) Link control protocol
B) Password authentication protocol
C) Challenge handshake authentication protocol
D) Point to point protocol
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Link control protocol


Post your comment

    Discussion

  • RE: Link Layer Communication - Networking test -Swati Karad (06/21/16)
  • The questions are really good but we want description for our better understanding.

You may like