Managing a Oracle Distributed Database - Placement questions

Managing a Oracle Distributed Database - Placement questions


1) A global database name is formed from which of these components?

A) A database name
B) A domain name
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




2) In a distributed database system, each database should not have a unique global database name.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




3) A database link is a pointer in the local database that lets you access objects on a remote database in order to create a private database link. Which privilege is required for creation of any type of database link?

A) CREATE DATABASE LINK
B) CREATE PUBLIC DATABASE LINK
C) CREATE SESSION
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) CREATE SESSION




4) Select the correct SQL statement.

A) Select * from global_name;
B) Select from global_name;
C) Select * from domain_name;
D) Both A and C
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Select * from global_name;




5) Clients connect to the oracle database server using which method?

A) TCP/IP
B) DECNET
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




6) Which server mode application uses a standard public database link in which 100 users simultaneously require a connection and then 100 direct network connections to the remote database are required?

A) Deactivated/Shared server
B) Shared Server
C) Dedicated
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Deactivated/Shared server




7) The remote server can either be a shared server or dedicated server. There is a dedicated connection between the local and remote servers. When the remote server is a shared server, you can force a dedicated server connection by using the (SERVER=DEDICATED) clause in the definition of the service name.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




8) Which view lists all database links in the database?

A) dba_db_links
B) all_db_links
C) user_db_links
D) dba_link
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) dba_db_links




9) OPEN_LINKS is the static initialization parameter that controls the number of remote connections that a single user session can use concurrently in distributed transactions.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




10) Select the view which lists all open database links in your session, that is, all database links with the IN_TRANSACTION column set to YES.

A) v$dblink
B) gv$dblink
C) db_link
D) owner_id
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) v$dblink




11) Select the correct query to view the links that you own.

A) select db_link from user_db_links;
B) select _link from user_db_links;
C) select db_link from dblinks;
D) select link from user_db_links;
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) select db_link from user_db_links;




12) The syntax to create a synonym is:
CREATE [PUBLIC] synonym_name
FOR [schema.]object_name[@database_link_name];
In this syntax what specifies either a table, view, sequence, materialized view, type, procedure, function or package as appropriate?

A) PUBLIC
B) Synonym_name
C) Schema
D) Object_name
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Object_name




13) Oracle Database does not support the USERENV function for queries.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False



Post your comment

You may like