Managing Archived Redo Logs - Oracle placement test

Managing Archived Redo Logs - Oracle placement test


1) Archived redo logs are used to?

A) Recover a database
B) Update a standby database
C) Get information about the history of a database using the LogMiner utility
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




2) Which parameter is used to specify a maximum of two locations,used to specify a primary archive destination?

A) LOG_ARCHIVE_DEST
B) LOG_ARCHIVE_DUPLEX_DEST
C) LOG_ARCHIVE_FORMAT
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) LOG_ARCHIVE_DEST




3) In Archive Destination Status which indicates whether there was a problem accessing the destination?

A) Enabled/Disabled
B) Active/Inactive
C) Valid/Invalid
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Active/Inactive




4) The LOG_ARCHIVE_DEST_STATE_n initialization parameter lets you control the availability state of the specified destination (n) in which status DEFER indicates?

A) Indicates that the database can use the destination
B) Indicates that the location is temporarily disabled
C) Indicates that the destination is an alternate
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Indicates that the location is temporarily disabled




5) In Specifying the Mode of Log Transmission which modes of transmitting archived logs to their destination are?

A) Normal archiving transmission
B) Standby transmission
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




6) Which transmission involves transmitting files ta a local disk?

A) Standby transmission
B) Normal transmission
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Normal transmission




7) The Remote File Server process, which is required when archiving to a remote destination, is responsible for the following which tasks?

A) Consuming network I/O from the ARCn process
B) Creating file names on the standby database by using the
STANDBY_ARCHIVE_DEST parameter
C) Populating the log files at the remote site
D) Updating the standby database control file
E) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All mentioned above




8) Which parameter uses all MANDATORY destinations plus some number of non-standby OPTIONAL destinations to determine whether LGWR can overwrite the online log?

A) LOG_ARCHIVE_DEST_n
B) LOG_ARCHIVE_MIN_SUCCEED_DEST=n
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) LOG_ARCHIVE_MIN_SUCCEED_DEST=n




9) Controlling Trace Output Generated by the Archivelog Process in which trace value 64 is?

A) Track FAL (fetch archived log) server related activities
B) Supported in a future release
C) Tracks asynchronous LGWR activity
D) Track ARCn process state activity
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Track ARCn process state activity




10) In Dynamic Performance view which shows if the database is in ARCHIVELOG or NOARCHIVELOG mode and if MANUAL (archiving mode) has been specified?

A) V$ARCHIVED_LOG
B) V$DATABASE
C) V$ARCHIVE_DEST
D) V$ARCHIEVE_PROCESSES
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) V$DATABASE




11) The SQL*Plus command ARCHIVE LOG LIST displays archiving information for the connected instance?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




12) In the Archive Log List Command which displays below tells you all the necessary information regarding the archived redo log settings for the current instance?

SQL> ARCHIVE LOG LIST
Database log mode Archive Mode
Automatic archival Enabled
Archive destination D:\oracle\oradata\IDDB2\archive
Oldest online log sequence 11160
Next log sequence to archive 11163
Current log sequence 11163

A) The database is currently operating in NOARCHIVELOG mode
B) Automatic archiving is disabled
C) The current redo log file has a sequence number of 11160
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) None of the above



Post your comment

You may like