Managing Clusters - Oracle placement test

Managing Clusters - Oracle placement test


1) Disk I/O is reduced and access time improves for joins of clustered tables?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




2) You Choose Appropriate Tables for the Cluster for which the following conditions are true?

A) The tables are primarily queried--that is, tables that are not predominantly inserted into or updated
B) Records from the tables are frequently queried together or joined
C) Records from the tables are not frequently queried together or joined
D) Both A & C
E) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) Both A & B




3) To create a cluster index, one of the following conditions must be true?

A) Your schema contains the cluster
B) You have the CREATE ANY INDEX system privilege
C) Your schema does not contain cluster
D) You don’t have the CREATE ANY INDEX system privilege
E) Both A & B
F) Both C & D
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) Both A & B




4) You can alter an existing cluster to change which of the following settings?

A) Physical attributes (INITRANS and storage characteristics)
B) The average amount of space is not required to store all the rows for a cluster key value (SIZE)
C) There is no default degree of parallelism
D) All mentioned above
E) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Physical attributes (INITRANS and storage characteristics)




5) When estimating the size of cluster indexes remember that the index is on each cluster key, not the actual rows. Therefore, each key appears only once in the index?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




6) You can create any cluster and associated cluster index in any tablespace that is?

A) OFFLINE
B) Can be OFFLINE and ONLINE
C) ONLINE
D) OPEN
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) ONLINE




7) To create a cluster in another user's schema you must have which SYSTEM privilege?

A) CREATE ANY CLUSTER
b) CREATE ANY SCHEMA CLUSTER
C) CREATE SCHEMA CLUSTER
D) CREATE CLUSTER
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) CREATE ANY CLUSTER




8) When you drop a single table from a cluster, the database deletes which row of the table?

A) Column data
B) Row data
C) Each row
D) Only deletes few data
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Each row




9) Which view describes all clusters in the database?

A) DBA_CLUSTER_HASH_EXPRESSIONS
B) DBA_CLUSTERS
C) DBA_CLUSTERS_ALL
D) DBA_CLUSTERS_INFO
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) DBA_CLUSTERS




10) You can drop HASH cluster using which command from the following?

A) DROP CLUSTER
B) DROP HASH CLUSTER
C) DROP_CLUSTER_HASH
D) DROP ANY CLUSTER
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) DROP CLUSTER




11) When creating a hash cluster, it is important to choose the cluster key correctly and set which of these parameters so that performance and space use are optimal?

A) HASH IS
B) SIZE
C) HASHKEYS
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above


Post your comment

You may like