Managing Control Files - Oracle placement test

Managing Control Files - Oracle placement test


1) Every Oracle Database has a control file, which is a small binary file that records the physical structure of the database; the control file does not include?

A) The database name
B) Names and locations of associated datafiles and redo log files
C) The timestamp of the database creation
D) The current log sequence number
E) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) None of the above




2) This is true initially, and every time you change the physical structure of your database, these structural changes include in which files?

1) Adding, dropping, or renaming datafiles
2) Adding or dropping a tablespace, or altering the read/write state of the tablespace
3) Adding or dropping redo log files or groups

A) Manage the Size of Control Files
B) Back up Control Files
C) Provide Filenames for the Control Files
D) All Mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Back up Control Files




3) You can change the database name and DBID (internal database identifier) using the DBNEWID utility?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




4) The following steps are used to?

1) Make a list of all datafiles and redo log files of the database
2) Back up all datafiles and redo log files of the database
3) Start up a new instance, but do not mount or open the database

A) Creating Initial Control Files
B) Creating Additional Copies, Renaming, and Relocating Control Files
C) Creating New Control Files
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Creating New Control Files




5) The following step is used in?

1) Edit the CONTROL_FILES parameter in the database initialization parameter file to delete the old control file name.
A) Creating Initial Control Files
B) Creating Additional Copies, Renaming, and Relocating Control Files
C) Creating New Control Files
D) Dropping Control Files
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Dropping Control Files




6) In Displaying Control File Information which view lists the names of control files?

A) V$DATABASE
B) V$PARAMETER
C) V$CONTROLFILE
D) V$CONTROLFILE_RECORD_SECTION
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) V$CONTROLFILE




7) In which way you can recover a control File using a current copy by using the following,
Edit the CONTROL_FILES parameter in the initialization parameter file to replace the bad location with the new location?
CONTROL_FILES = (/u01/oracle/prod/control01.ctl,
/u02/oracle/prod/control02.ctl,
/u04/oracle/prod/control03.ctl)

A) Recovering from Permanent Media Failure Using a Control File Copy
B) Recovering from Control File Corruption Using a Control File Copy
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Recovering from Permanent Media Failure Using a Control File Copy




8) Back up the control file to a binary file (duplicate of existing control file) using the following statement?

1) ALTER DATABASE BACKUP CONTROLFILE TO '/oracle/backup/control.bkp';

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




9) Troubleshooting after Creating Control Files after issuing the CREATE CONTROLFILE statement, you may encounter which of these errors?

A) Checking for Missing or Extra Files
B) Handling Errors During CREATE CONTROLFILE
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




10) The CREATE CONTROLFILE statement cannot potentially damage specified datafiles and redo log files?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




11) Configuration parameters such as MAXLOGFILES, MAXLOGMEMBERS, MAXLOGHISTORY, MAXDATAFILES, and MAXINSTANCES affect control file size?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




12) Oracle strongly recommends that your database has a minimum of four control files and that they are located on separate physical disks?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False


Post your comment

You may like