Managing indexes - Oracle placement test

Managing indexes - Oracle placement test


1) Which key automatically have indexes, but you might want to create an index on a foreign key?

A) Primary
B) Unique
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




2) Creating an index with NOLOGGING has which of these benefits?

A) Space is saved in the redo log files
B) The time it takes to create the index is decreased
C) Performance improves for parallel creation of large indexes
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




3) While Consider Costs and Benefits of Coalescing or Rebuilding Indexes which has lower costs and does not require more disk space?

A) Coalesce Index
B) Rebuild Index
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Coalesce Index




4) To create an index in your own schema, give the following conditions which is true?

A) The table or cluster to be indexed is in another schema
B) You don’t have INDEX privilege on the table to be indexed
C) You have CREATE ANY INDEX system privilege
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) You have CREATE ANY INDEX system privilege




5) If you require more explicit control over the indexes associated with UNIQUE and PRIMARY KEY constraints, the database lets you?

A) Specify a new index that the database is to use to enforce the constraint
B) Specify a CREATE INDEX statement that the database is to use to create the index and enforce the constraint
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Specify a CREATE INDEX statement that the database is to use to create the index and enforce the constraint




6) Creating an index using key compression enables you to eliminate repeated occurrences of key column prefix values?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




7) To drop an index which of these reasons include?

A) Applications do not use the index to query the data
B) The index has become invalid and must be dropped before being rebuilt
C) The index has become too fragmented and must be dropped before being rebuilt
D) The index is no longer required
E) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All mentioned above




8) Because indexes created using NOLOGGING are not archived, perform a backup after you create the index?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




9) In consider costs and benefits which Enables you to quickly change storage and tablespace parameters without having to drop the original index?

A) Coalesce Index
B) Rebuild Index
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Rebuild Index




10) To use a function-based index?

A) The table must be analyzed after the index is created
B) The query must be guaranteed need NULL values from the indexed expression, since NULL values are not stored in indexes
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) The table must be analyzed after the index is created




11) CREATE INDEX does not stores the timestamp of the most recent function used in the function-based index?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




12) If a table is dropped, all associated indexes are dropped automatically?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True



Post your comment

You may like