Managing Oracle Database Processes - Oracle placement test

Managing Oracle Database Processes - Oracle placement test


1) Oracle Database creates server processes to handle the requests of user processes Connected to an instance a server process which can service multiple user processes?

A) A dedicated server
B) A shared server
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) A shared server




2) For even better resource management, shared server can be configured for which that lets a dispatcher support more users by enabling the database server to time-out protocol connections and to use those connections to service an active session?

A) Connection pooling
B) Session multiplexing
C) Session
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Connection pooling




3) In Initialization Parameters for Shared Server which Specifies the initial number of shared servers to start and the minimum number of shared servers to keep, this is the only required parameter for using shared servers?

A) MAX_DISPATCHERS
B) MAX_SHARED_SERVERS
C) SHARED_SERVER_SESSIONS
D) SHARED_SERVERS
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) SHARED_SERVERS




4) The PMON (process monitor) background process can terminate shared servers below the value specified by SHARED_SERVERS?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




5) Which parameter specifies the maximum number of shared servers that can be automatically created by PMON?

A) MAX_DISPATCHERS
B) MAX_SHARED_SERVERS
C) SHARED_SERVER_SESSIONS
D) SHARED_SERVERS
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) MAX_SHARED_SERVERS




6) In DISPATCHERS Initialization Parameter Attributes which Specify the network description of the endpoint on which the dispatchers listen, including the network protocol address?

A) ADDRESS
B) PROTOCOL
C) DESCRIPTION
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) DESCRIPTION




7) In the DISPATCHERS Initialization Parameter Attributes which specify the service names the dispatchers register with the listeners?

A) LISTENER
B) SERVICE
C) CONNECTIONS
D) MULTIPLEX
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) SERVICE




8) Which are the examples of setting the DISPATCHERS initialization parameter?

A) Typical
B) Forcing the Port Used by Dispatchers
C) Forcing the IP Address Used for Dispatchers
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




9) In Monitoring Shared Server which contains information for tuning shared server?

A) V$SHARED_SERVER
B) V$CIRCUIT
C) V$SHARED_SERVER_MONITOR
D) V$SHARED_POOL_RESERVED
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) V$SHARED_SERVER_MONITOR




10) In Oracle Database Background which process of one instance can perform Instance recovery for other instances that have failed?

A) Log Writer
B) System Monitor
C) Process Monitor
D) Checkpoint
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) System Monitor




11) A session is INACTIVE when it is making a SQL call to Oracle Database. A session is ACTIVE if it is not making a SQL call to the database?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False


Post your comment

You may like