Managing Oracle Distributed Transactions - Placement questions

Managing Oracle Distributed Transactions - Placement questions


1) The indoubt transaction locks data that is required by other transactions. This situation occurs when the ORA-01591 error message interferes with user transactions.

A)True
B)False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)True




2) A transaction is in-doubt when there is a failure during any aspect of the two-phase commit. From the following give the exact way for which distributed transactions can become in-doubt?

A) A server machine running Oracle Database software crashes
B) A network connection between two or more Oracle Databases involved in distributed processing is disconnected
C) An unhandled software error occurs
D) All mentioned above
E) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




3) The in-doubt transaction locks data that is required by other transactions and this situation occurs when the ORA-01591 error message interferes with user transactions.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




4) Select the correct privilege which is required for manually committing an in-doubt transaction.

A) System privilege
B) Force any transaction
C) Both a & b
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Force any transaction




5) You can roll back an in-doubt transaction to a savepoint?

A) Yes
B) No
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) No




6) A DML statement that requires locks on a remote database can be blocked if any another transaction own locks on the requested data. If these locks continue to block the requesting SQL statement then which sequence of events occurs?

A) A timeout occurs
B) The database rolls back the statement
C) The database returns this error message to the use
D) All mentioned above
E) Both B & C
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




7) RECO can use an existing connection or establish a new connection to other nodes involved in the failed transaction. When a connection is established, RECO automatically resolves all in-doubt transactions.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




8) The job of the commit point site is to initiate a commit or roll back operation as instructed by _____________

A) Global coordinator
B) Local coordinator
C) Database servers
D) Commit point site
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Global coordinator




9) Select the correct SQL statement for disabling recovery .

A)alter system disable distributed recovery;
B)update system disable distributed recovery;
C)select system disable distributed recovery;
D)delete system disable distributed recovery;
Note : sql statements are not case sensitive
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)alter system disable distributed recovery;




10) Give the exact reason for which you can force the failure of a distributed transaction.

A) To observe RECO automatically resolving the local portion of the transaction
B) To practice manually resolving in-doubt distributed transactions and observing the results
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B


Post your comment

You may like