Managing Tablespaces - Oracle placement test

Managing Tablespaces - Oracle placement test


1) Using multiple tablespaces allows you more flexibility in performing database operations, when a database has multiple tablespaces, you can?

A) Separate user data from data dictionary data to increase I/O contention
B) Store different the datafiles of different tablespaces on different disk drives to reduce I/O contention
C) Take individual tablespaces offline while others remain online, providing better overall availability
D) Both B & C
E) None of the bove
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Both B & C




2) To create a new tablespace, we use the SQL statement?

A) CREATE TABLESPACE
B) CREATE TEMPORARY TABLESPACE
C) CREATE UNDO TABLESPACE
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Both A & B




3) The DBMS_SPACE_ADMIN package provides maintenance procedures for locally managed tablespaces?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




4) AUTOALLOCATE causes the tablespace to be system managed with a minimum extent size of 6K?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




5) In Diagnosing and Repairing Locally Managed Tablespace Problems which migrates a locally managed tablespace to dictionary-managed?

A) TABLESPACE_MIGRATE_TO_LOCAL
B) TABLESPACE_REBUILD_QUOTAS
C) TABLESPACE_MIGRATE_FROM_LOCAL
D) TABLESPACE_VERIFY
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) TABLESPACE_MIGRATE_TO_LOCAL




6) A set of bitmap blocks has media corruption which tasks call the procedure, either on all bitmap blocks, or on a single block if only one is corrupt?

A) TABLESPACE_REBUILD_QUOTAS
B) TABLESPACE_REBUILD_BITMAPS
C) TABLESPACE_VERIFY
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) TABLESPACE_REBUILD_BITMAPS




7) Which utility ensure that the CONSTRAINTS and TRIGGERS parameters are set to Y the default?

A) EXP
B) IMP
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) EXP




8) Transporting tablespaces with XMLTypes has the following additional limitations?

A) Advanced Queues
B) SYSTEM Tablespace Objects
C) Opaque Types
D) Floating-Point Numbers
E) All the mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All the mentioned above




9) A transportable tablespace set consists of datafiles for the set of tablespaces being transported and an export file containing structural information (metadata) for the set of tablespaces we use?

A) Data Pump
B) EXP
C) IMP
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Both A & B




10) Which parameter specifies the exported file containing the metadata for the tablespaces to be imported?

A) TRANSPORT_DATAFILES
B) DUMPFILE
C) DIRECTORY
D) REMAP_SCHEMA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) DUMPFILE




11) Which parameter if not specified all database objects are created in the same user schema as in the source database, and those users must already exist in the target database?

A) TRANSPORT_DATAFILES
B) DUMPFILE
C) DIRECTORY
D) REMAP_SCHEMA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) REMAP_SCHEMA




12) In Viewing Tablespace Information which view shows the Name and number of all tablespaces from the control file?

A) DBA_TABLESPACE_GROUPS
B) V$TABLESPACE
C) V$DATAFILE
D) DBA_EXTENDS,USER_EXTENDS
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) V$TABLESPACE




13) In Viewing Tablespace Information which view gives Information for all extents in all locally managed temporary tablespaces?

A) V$TEMP_EXTENT_POOL
B) V$TEMP_EXTENT_MAP
C) V$TEMPSEG_USAGE
D) V$TEMP_SPACE_HEADER
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) V$TEMP_EXTENT_MAP




14) You can use transportable tablespaces to perform tablespace point-in-time recovery (TSPITR)?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True


Post your comment

You may like