Managing the Undo Tablespace - Oracle placement test

Managing the Undo Tablespace - Oracle placement test


1) Which three pieces of information are considered while deciding the size of the undo tablespace in your database?

A) The size of an undo block
B) Undo blocks generated per second
C) The value of the UNDO_RETENTION parameter
D) The size of the redo log files
E) A, B and C
F) A, B and D
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) A, B and C




2) The UNDO_RETENTION parameter in your database is set to 1000 and undo retention is not guaranteed, Which statement regarding retention of undo data is correct?

A) Undo data becomes obsolete after 1,000 seconds
B) Undo data gets refreshed after every 1,000 seconds
C) Undo data will be stored permanently after 1,000 seconds
D) Committed undo data would be retained for 1,000 seconds if free undo space is available
E) Undo data will be retained in the UNDO tablespace for 1,000 seconds, then it gets moved to the TEMPORARY tablespace to provide read consistency
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Committed undo data would be retained for 1,000 seconds if free undo space is available




3) Which operations require undo data?

A) Committing a transaction
B) Rolling back a transaction
C) Recovering from failed transactions
D) Both B & C
E) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Both B & C




4) You require the Oracle server to manage the undo segments and space among various active sessions automatically. You created an undo tablespace, UNDO_TBS1, in your database. Which two additional steps would you perform to achieve this?

A) Set the UNDO_RETENTION parameter to 900 or more
B) Create an initial undo segment in the undo tablespace
C) Set the UNDO_TABLESPACE parameter to UNDO_TBS1
D) Set the UNDO_MANAGEMENT initialization parameter to AUTO
E) Both A & B
F) Both C & D
View Answer / Hide Answer

ANSWER: F) Both C & D




5) In viewing information about undo which view is useful for monitoring the effects of transaction execution on undo space in the current instance?

A) V$UNDOSTAT
B) V$ROLLSTAT
C) V$TRANSACTION
D) DBA_UNDO_EXTENTS
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) V$UNDOSTAT




6) The Database Resource Manager directive UNDO_POOL allows DBAs to limit the amount of undo space consumed by a group of users?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




7) identify the common Dynamic Performance views which are accessible in NOMOUNT stage?

A) V$PARAMETER, V$OPTION, V$SGA
B) V$THREAT, V$LOGFILE, V$DATAFILE
C) BOTH A & B
D) V$CONTROLFILE, V$DATABASE
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) V$PARAMETER, V$OPTION, V$SGA




8) In the following which is the default permanent tablespace?

A) TEMP
B) UNDOTBS1
C) USERS
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) USERS




9) Which two statements about Flashback Query are true?

A) It is generated by using the redo log files
B) It helps in row-level recovery from user errors
C) It can be performed to recover ALTER TABLE statements
D) It fails when undo data pertaining to the transaction is overwritten
E) BOTH A & C
F) BOTH B & D
View Answer / Hide Answer

ANSWER: F) BOTH B & D




10) Which two operations can be flashed back using the Flashback technology?

A) DROP USER SACHIN;
B) DROP TABLE STUDENTS;
C) DROP TABLESPACE USERS;
D) BOTH A & C
E) BOTH A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) BOTH A & B




11) Which of the following conditions exist for the tablespace being switched to, an error is reported and no switching occurs?

A) The tablespace exist
B) The tablespace is an undo tablespace
C) The tablespace is being not used by another instance
D) Both A & B
E) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) None of the above




12) The switch operation waits for transactions in the old undo tablespace to commit?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




13) Data files of which tablespaces can be recovered by performing an open recovery?

A) TEMP
B) INDEX
C) SYSAUX
D) ALL MENTIONED ABOVE
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) ALL MENTIONED ABOVE


Post your comment

You may like