Managing Views, Sequences, and Synonyms - Oracle placement test

Managing Views, Sequences, and Synonyms - Oracle placement test


1) You can also create views that specify more than one base table or view in the FROM Clause. These are called join views?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




2) you cannot use an ALTER VIEW statement to change the definition of a view, you can replace views in the following which of the ways?

A) You can drop and recreate the view
B) You can redefine the view with a CREATE VIEW statement that contains the OR REPLACE clause
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




3) The rules for updatable join views in which rule Any INSERT, UPDATE, or DELETE operation on a join view can modify only one underlying base table at a time?

A) UPDATE Rule
B) INSERT Rule
C) DELETE Rule
D) GENERAL Rule
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) GENERAL Rule




4) The rules for updatable join views in which statement must not explicitly or implicitly refer to the columns of a non-key-preserved table. If the join view is defined with the WITH CHECK

OPTION clause and these statements are not permitted?

A) UPDATE Rule
B) INSERT Rule
C) DELETE Rule
D) GENERAL Rule
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) INSERT Rule




5) The concept of a key-preserved table is fundamental to understanding the restrictions on modifying join views?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




6) In UPDATABLE_COLUMNS VIEWS which view Shows all columns in all tables and views accessible to the user that are modifiable?

A) DBA_UPDATABLE_COLUMNS
B) ALL_UPDATABLE_COLUMNS
C) USER_UPDATABLE_COLUMNS
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) ALL_UPDATABLE_COLUMNS




7) Which is a database objects from which multiple users can generate unique integers?

A) Views
B) Sequences
C) Synonyms
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Sequences




8) In Referencing a Sequence with each new sequence number is generated by a reference to the sequence pseudocolumn?

A) CURRVAL
B) NEXTVAL
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) NEXTVAL




9) A sequence is referenced in SQL statements with the NEXTVAL and CURRVAL pseudocolumns, which can be used in the following places

1) VALUES clause of INSERT statements
2) The SELECT list of a SELECT statement
3) The SET clause of an UPDATE statement

A) CURRVAL
B) NEXTVAL
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




10) The following guidelines are used for?

1) Be sure the sequence cache can hold all the sequences used concurrently by your applications
2) Increase the number of values for each sequence held in the sequence cache

A) Slow access to all sequence numbers
B) Fast access to all sequence numbers
C) Neutral
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Fast access to all sequence numbers




11) Synonyms are not convenient to use and reduce the complexity of SQL statements for database users?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




12) To create a private synonym in another user's schema, you must have which privilege from the following?

A) CREATE SYNONYM
B) CREATE ANY SYNONYM
C) CREATE PUBLIC SYNONYM
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) CREATE ANY SYNONYM




13) To drop a private synonym in another user's schema, you must have which system privilege?

A) DROP SYNONYM
B) DROP ANY SYNONYM
C) DROP PUBLIC SYNONYM
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) DROP ANY SYNONYM




14) Drop a synonym that is no longer required using DROP SYNONYM statement. To drop a private synonym, omit the PUBLIC keyword. To drop a public synonym, include the PUBLIC keyword?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




15) A synonym is an alias for which object?

A) Schema
B) Segment
C) Extents
D) Rollback Segments
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Schema




16) When a view is dropped, all grants of corresponding object privileges are revoked from roles and users. After the view is re-created, privileges must be regranted?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True



Post your comment

You may like