Marketing Capabilities - MCQs with answers

Marketing Capabilities - MCQs with answers


1. The marketer uses _____________ to display, sell, or deliver the physical product or service to the buyer or user.

a) Communication channel
b) Distribution channel
c) Service Channel
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Distribution channel



2. When a firm acquires its peers or expands downstream or upstream, its objective is to

a) Capture a higher percentage of Supply Chain Value
b) Capture a higher percentage of Demand Chain Value
c) a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Capture a higher percentage of Supply Chain Value



3. The broad environment consists of:

a) Demographic environment, economic environment and physical environment
b) Technological environment, political-legal environment and social-cultural environment
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Both a & b



4. The societal forces that spawned the Information Age have resulted in

a) Many new consumer capabilities
b) Many new company capabilities
c) Many new consumer and company capabilities
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Many new consumer and company capabilities



5. As per the production concept, businesses concentrates on:

a) High product efficiency
b) Low costs
c) Mass distribution
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) All of the above



6. The organizations that make use of product concept focus on

a) Quality performance
b) Low costs
c) Mass distribution
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Quality performance



7. Marketing focuses on the need of _______

a) buyer
b) Seller
c) Buyer and Seller
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) buyer



8. In proactive marketing orientation, an organization focuses on:

a) customer's latent needs
b) Customer's expressed needs
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) customer’s latent needs



9. Holistic Marketing incorporates:

a) Relationship marketing and integrated marketing
b) Internal marketing and performance marketing
c) Both a & B
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Both a & B



10. The original name of NIKE was

a) Blue Ribbon Sports
b) Red Ribbon Sports
c) Blue and Red Ribbon Sports
d) Orange Ribbon Sports

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Blue Ribbon Sports


Post your comment

    Discussion

  • RE: Marketing Capabilities - MCQs with answers -Aditya Tiwari (01/24/17)
  • Really one of the best website for learning.Could you please provide all questions in pdf format.

    Thank you so much

You may like