Marketing Concepts - MCQs with answers

Marketing Concepts - MCQs with answers


1. With online advertising program,_________, the companies can reach customers and grow business.

a) AdWords
b) AdSense
c) AdCity
d) AdAlpha

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) AdWords



2. Marketing Management is the _________ of choosing target markets and getting, keeping and growing customers through creating, delivering and communicating superior customer value.

a) Art
b) Science
c) Art and science
d) None of the above.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Art and science



3. Marketers operate in which marketplaces:

a) Consumer and business
b) Global and non-profit
c) a & b both
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) a & b both



4. Intangible assets make up a large percentage of the value of an organization:

a) Yes
b) No

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Yes



5. "Better products, Better value, Better living" is the mission statement of which company:

a) VICCO
b) HUL
c) P&G
d) NIRMA

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) NIRMA



6. “Marketing is an organizational function and a set of processes for creating, communicating and delivering value to customers and for managing customer relationships in ways that benefits the organization and its stakeholders” definition is given by

a) Philip Kotler
b) The American Marketing Association
c) The Association of National Advertisers
d) Peter Drucker

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) The American Marketing Association



7. “There is always, one can assume, be need for some selling, But the aim of marketing is to make selling superfluous” said by

a) Philip Kotler
b) The American Marketing Association
c) The Association of National Advertisers
d) Peter Drucker

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) Peter Drucker



8. Marketing people market ______ types of entities:

a) four
b) Eight
c) ten
d) two

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) ten



9. Marketing people market following entities:

a) Goods
b) Services
c) Experiences
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) All of the above



10. At a fast-food restaurant, what is marketed?

a) Goods
b) Service
c) a & B
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) a & B


Post your comment

You may like