Network Applications - Networking test

Network Applications - Networking test

1) Which client accesses the Web server by using a GET MESSAGE?

A) FTP
B) HTTP
C) SMTP
D) IMAP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: HTTP




2) Which is the client/server program used to retrieve the document?

A) Packet
B) Program
C) Frame
D) Protocol
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Protocol




3) which is the main protocol used to access data on the World Wide Web (WWW)?

A) FTP
B) HTTP
C) SMTP
D) RIP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: HTTP




4) In HTTP which header specifies a server's configuration and special information about the request?

A) Entity header
B) Response header
C) Request header
D) General header
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Response header




5) In HTTP which header provides information about the body of a document?

A) Response header
B) Entity header
C) Request header
D) General header
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Entity header




6) the status code field is similar to which of these protocols?

A) FTP and SMTP
B) FTP
C) SMTP
D) IMAP and FTP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: FTP and SMTP




7) Error status and error index values are zeroes for all request messages except GetBulkRequest?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




8) which protocol is used to provide security to Emails is?

A) SNMP
B) HTTP
C) PGP
d) POP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: PGP




9) which protocol is used to access e-mails from any machine and anywhere?

A) PGP
b) IMAP
c) TCP
d) POP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: IMAP




10) Simple Mail Transfer Protocol is used to transfer?

A) Only image files
B) Only audio files
C) Only text files
D) Only video files
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Only text files




11) which is designed to create authenticated and confidential e-mails?

A) POP
B) TCP
c) IMAP
d) PGP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: PGP




12) which protocol differs from other client/server applications in that it establishes two connections between the hosts?

A) FTP
B) HTTP
C) UDP
D) IMAP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: FTP




13) to deliver mail, a mail handling system must use an addressing system with unique addresses?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




14) which is used as a supplementary protocol that allows non-ASCII data to be sent through e-mail?

A) Multipurpose Internet Mail Extension
B) Message transfer agent
C) Mail transfer agent
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Multipurpose Internet Mail Extension




15) the formal protocol that defines the MTA client and server in the Internet is called?

A) SMTP
B) HTTP
C) IMAP
D) SNMP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: SMTP




16) which protocol runs on port number 25?

A) FTP
B) SMTP
C) NNTP
D) TFTP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: SMTP




17) one of the programs used for file transfer in the Internet is?

A) FTP
B) SMTP
C) HTTP
D) NNTP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: FTP




18) In IMAP a user can search the contents of the e-mail for a specific string of characters prior to downloading.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




19) TELNET is a client/server application that allows a user to log on to a remote machine, giving the user access to the remote system?

A) TRUE
B) FALSE
View Answer / Hide Answer

ANSWER: TRUE




20) A technique that creates a subletting effect; one server answers ARP requests for multiple hosts?

A) Proxy server
B) Proxy firewall
C) Proxy ARP
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Proxy server


Post your comment

You may like