Network security - Networking test

Network security - Networking test

1) in which Cryptography the same key is used by the sender (for encryption) and the receiver (for decryption) the key is shared.

A) A symmetric-Key Cryptography
B) Symmetric-Key Cryptography
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Symmetric-Key Cryptography




2) How many types of keys available in Cryptography?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3




3) In which Cryptography the public key and private key are used?

A) A symmetric-Key Cryptography
B) Symmetric-Key Cryptography
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A symmetric-Key Cryptography




4) symmetric-key cryptography is mainly used in our network security.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




5) How many security services do a network security provides?

A) 5
B) 6
c) 4
D) 3
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 5




6) In which the receiver needs to be sure of the sender's identity and that an imposter has not sent the message.

A) Message Authentication
B) Entity Authentication
C) Message Nonrepudiation
D) Message Integrity
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Message Authentication




7) A digital signature, on the other hand, can use a pair of asymmetric keys (a public one and a private one)?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




8) in a cryptosystem, we use the private and public keys of the sender?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: False




9) in digital signature, we use the private and public key of the sender?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




10) IPsec is operated in how many modes?

A) 1
B) 3
C) 2
D) 4
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2




11) which mode in IPsec does not protect the IP header; it only protects the information coming from the transport layer.

A) Transport mode
B) Tunnel mode
C) Both A & b
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Transport mode




12) which mode is normally used between two routers, between a host and a router, or between a router and a host?

A) Transport mode
B) Tunnel mode
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Tunnel mode




13) which are designed to provide security and compression services to data generated from the application layer?

A) SSL
B) TLS
View Answer / Hide Answer

ANSWER: SSL




14) A virtual private network (VPN) provides privacy for LANs that must communicate through the global Internet?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




15) which gateway is used to translate message semantics from one format to other?

A) Transport gateway
B) Network gateway
C) Application gateway
D) Session gateway
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Application gateway




16) Unicode is the international character set used to define valid characters in computer science?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True


Post your comment

You may like