One word substitute for a sentence

One word substitute for a sentence


What’s the one word for each of the following?

1. A person who lives in the same time as another: _____

a. Temporary
b. Contemporary

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Contemporary




2. A man whose wife is dead: _____

a. Widow
b. Widower

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Widower




3. One who is infamous: _______

a. Notorious
b. Evil

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Notorious




4. A minister representing his country in a foreign state: __________

a. Ambassador
b. Emissary

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Ambassador




5. Being all-powerful: _________

a. Omnipotent
b. Impotent

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Omnipotent




6. One who is indifferent to pleasure or pain: __________

a. Solid
b. Stoic

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Stoic




7. A person who doubts and questions everything: __________

a. Non-believer
b. Sceptic

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Sceptic




8. One who is not qualified enough to be selected under the rules: ___________

a. Intelligible
b. Ineligible

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Ineligible




9. A person sent on an official mission: _________

a. Emissary
b. Ambassador

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Emissary




10. One who knows everything: __________

a. All-knowing
b. Omniscient

View Answer / Hide Answer

ANSWER: . Omniscient


Post your comment

More from CareerRide