One word substitutes - MCQs with answers - Part II

One word substitutes - MCQs with answers - Part II


Choose the correct one word to replace the given sentence

1. One who does not believe the existence of God:

a. Apostate
b. Heretic
c. Atheist
d. Skeptic

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Atheist

Example: I have turned an atheist since our great leader's untimely death.



2. A great lover of books:

a. Reader
b. Bookworm
c. Scholar
d. Bibliophile

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Bibliophile

Example: We would recommend it to any bibliophile tired of tote bags.



3. Cultivation and study of trees or shrubs:
a. Horticulture
b. Gardening
c. Arboriculture
d. Agronomy

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Arboriculture

Example: The science of arboriculture studies is how these plants grow and respond to cultural practices and to their environment.



4. A plea that an accused was somewhere else when the crime was committed:

a. Alibi
b. Declaration
c. Allegation
d. Proof

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Alibi

Example: His name in the party register proves his alibi for that night.



5. A person from another land:

a. Stranger
b. Unknown
c. Alien
d. Intruder

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Alien

Example: The belief that aliens exist on other planets has no proof.



6. The theory that gods and goddesses have human form:

a. Anthropomorphism
b. Anthropology
c. Avatars
d. Incarnation

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Anthropomorphism

Example: Several papers have been written about the practicalities of usefully exploiting human anthropomorphism in particular situations.



7. The life history of a person written by another:

a. Journal
b. Memoir
c. Profile
d. Biography

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Biography

Example: The biographies of great men inspires us.



8. Broadcast report or news:

a. Announcement
b. Notice
c. Publication
d. Bulletin

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Bulletin

Example: The quarterly bulletin will have a new column from the next issue.



9. The science of sound:

a. Percussion
b. Acoustics
c. Sonography
d. Sonology

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Acoustics

Example: Acoustics is an interdisciplinary science dealing with the study of all mechanical waves in gases, liquids, and solids including topics such as vibration, sound, ultrasound and infrasound.



10. A written statement on oath:

a. Vow
b. Affidavit
c. Draft
d. Promise

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Affidavit

Example: He made an affidavit of his legal statement against the convict.


Post your comment

More from CareerRide