One word substitutes - MCQs with answers - Part V

One word substitutes - MCQs with answers - Part V


Choose the correct one word to replace the given description

1. One who is habitually good to others:

a. Helper
b. Altruist
c. Angel
d. Humanitarian

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Altruist

Example: Doctors and lawyers are not always driven by altruistic motives.



2. A place to bury dead bodies:

a. Catacomb
b. Crypt
c. Cemetery
d. Sepulcher

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Cemetery

Example: The headstones in the Christian cemetery are in a very bad condition.



3. A substance in the blood tending to neutralize matter that is harmful:

a. Antidote
b. Antibiotic
c. Antiseptic
d. Antibody

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Antibody

Example: RBCs and WBCs are the antibodies of human body.



4. The cessation of warfare before signing a treaty:

a. Armistice
b. Truce
c. Ceasefire
d. Suspension

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Armistice

Example: The decision of the military to agree to an armistice with Germany was ideal.



5. The mistake of placing something in the wrong period of time:

a. Misdate
b. Anachronism
c. Misplacement
d. Prolepsis

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Anachronism

Example: He is an anachronism from an earlier era, somehow transported to the present and mysteriously alive.



6. Of unknown authorship:

a. Incognito
b. Pseudo
c. Anonymous
d. Unidentified

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Anonymous

Example: I received an anonymous letter.



7. A hundred year old man:

a. Century
b. Centurion
c. Cent
d. Centenarian

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Centenarian

Example: My grandfather was a centenarian.



8. The absence of government:

a. Misrule
b. Unruly
c. Anarchy
d. Chaos

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Anarchy

Example: The kingdom faced anarchy after the sudden death of its queen.



9. The yearly return of a date:

a. Birthday
b. Recurrence
c. Anniversary
d. Ceremony

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Anniversary

Example: Mahatma Gandhi's death anniversary comes on the 30th of January.



10. A trite, stereotyped expression:

a. Cliche
b. Proverb
c. Idiom
d. Buzzword

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Cliche

Example: All the dialogues of the film were cliche.


Post your comment

You may like