Oracle Distributed Database Concepts - Placement questions

Oracle Distributed Database Concepts - Placement questions


1) In distributed databases, which of these is used to process information requests?

A) Homogenous Distributed Database Systems
B) Heterogeneous Distributed Database Systems
C) Client/Server Database Architecture
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Client/Server Database Architecture




2) A set of databases in a distributed system that can appear to applications as a single data source is known as?

A) Distributed database
B) Distributed processing
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Distributed database




3) The term replication refers to the operation for copying and maintaining database objects in multiple databases belonging to a distributed system.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




4) Generic connectivity is to access non-oracle database data stores as long as the non-oracle database system supports the ODBC or OLE DB protocols.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




5) Generic connectivity enables you to connect non-oracle database data stores by using which of the agent?

A) A Heterogeneous Services ODBC agent
B) A Heterogeneous Services OLEDB agent
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




6) Depending on the situation each node in the distributed database system can act as?

A) A client
B) A server
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




7) In ________ type of link users connect as themselves. This means that they must have an account on the remote database with the same username as their account on the local database.

A) Connected user link
B) Fixed user link
C) Current user link
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Connected user link




8) A shared database link is a link between a local server process and the remote database and that link is shared because multiple client processes can use the same link simultaneously.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




9) In a non-shared database link, is the connection shared across multiple sessions?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




10) Oracle database lets you to create how many types of database links?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) 3




11) Which user type in a database link has username/password as part of the link definition?

A) Current user
B) Connected user
C) Fixed user
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Fixed user




12) The REMOTE_OS_AUTHENT parameter operates an externally-authenticated user and it can connect to the remote database using a connected user database link, Select the correct parameter to set.

A) REMOTE_OS_AUTHENT = false
B) REMOTE_OS_AUTHENT = true
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) REMOTE_OS_AUTHENT = true




13) Each committed transaction has an associated number to uniquely identify the changes made by the statements within the transaction. What is that number called?

A) Supply change number
B) System change number
C) Oracle change number
D) Commit change number
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) System change number




14) What is the mechanism which guarantees that all database servers participating in a distributed transaction either all commit or all roll back the statements in the transaction?

A) Commit
B) Commit transaction
C) Two-phase commit
D) Three-phase commit
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Two-phase commit




15) What is site autonomy?

A) Each server participating in a distributed database is administered independently from all other databases.
B) Nodes of the system cannot mirror the logical organization of companies or groups
that need to maintain independence.
C) Local administrators cannot control corresponding local data. Therefore, each database
administrator’s domain of responsibility is smaller and more manageable.
D) Administrators cannot recover from isolated system failures independently from
other nodes in the system.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Each server participating in a distributed database is administered independently from all other databases.




16) All users on the local database can access the remote database and all use the same userid/password to make the connection. How can user access the remote database through the link?

A) Link type =Public, Authentication = Yes
B) Link type =Public, Authentication = No
C) Link type =Private, Authentication = No
D) Link type =Private, Authentication = Yes
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Link type =Public, Authentication = Yes




17) Which transaction contains statements that access more than one node?

A) A Remote Transaction
B) A Distributed transaction
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) A Distributed transaction




18) A remote update can include a subquery that retrieves data from one or more remote nodes, but because the update happens at only a single remote node, the statement is classified as a remote Update.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




19) In distributed SQL statements which of the following retrieves information from two or more nodes?

A) Distributed query
B) Distributed update
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Distributed query




20) Which feature of database reduces the amount of data transfer required between sites when a transaction retrieves data from remote tables and referenced in a distributed SQL statement?

A) Transparency in a distributed database system
B) Remote procedure calls
C) Distributed query optimization
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Distributed query optimization



Post your comment

You may like