Oracle-Managed Files - Oracle placement test

Oracle-Managed Files - Oracle placement test


1) logical volume manager (LVM) is a software package available with most operating systems. Sometimes it is called a logical disk manager (LDM)

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




2) Which initialization parameter Defines the location of the default file system directory for redo log files and control file creation when no file specification is given in the creation operation?

A) DB_CREATE_FILE_DEST
B) DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n
C) DB_RECOVERY_FILE_DEST
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n




3) The DB_CREATE_FILE_DEST initialization parameter in your initialization parameter file to identify the default location for the database server to create?

A) Datafiles
B) Tempfiles
C) Redo log files
D) Control files
E) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All mentioned above




4) The DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n initialization parameter in your initialization parameter file to identify the default location for the database server to create?

A) Datafiles
B) Redo log files
C) Control files
D) Both A & B
E) Both B & C
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) Both B & C




5) The default size of an Oracle-managed redo log file is?

A) 50MB
B) 100MB
C) 60MB
D) 120MB
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) 100MB




6) In the Oracle Database which file contain the information needed to maintain and verify database integrity, and include the names of all the Data Files and the online and archived log files?

A) Data Files
B) Control Files
C) Redo Log Files
D) Temp Files
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Control Files




7) An Oracle Instance consists of Processes and Memory Structures. Memory Structures can be subdivided as?

A) SGA
B) PGA
C) Sort Area
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




8) You specified extent management as local for a tablespace. How will it affect space management in the tablespace?

A) All the extents will be of the same size
B) Bitmap will be used to record free and allocated extents
C) Free extents will be managed by the data dictionary tables
D) The tablespace will be system managed and the users cannot specify the extent size
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Bitmap will be used to record free and allocated extents




9) which two database operations can be performed at the MOUNT stage of database startup?

A) Renaming of data files
B) Dropping the database user
C) Configuring the database in ARCHIVELOG mode
D) Both A & C
E) Both B & C
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Both A & C




10) You want to protect your database from single point of failure by multiplexing the control file. Your database is started using SPFILE. You have to perform the following tasks, Give the correct order in which these tasks to be performed?

1. Shut down the database instance.
2. Copy the control file to new location.
3. Configure the CONTROL_FILES parameter.
4. Restart the instance.

A) 3,2,1,4
B) 3,1,2,4
C) 3,2,1,4
D) 2,3,1,4
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) 3,1,2,4




11) Archived logs and RMAN backups are created in the flash recovery area?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




12) The DB_RECOVERY_FILE_DEST and DB_RECOVERY_FILE_DEST_SIZE parameters in your initialization parameter file to identify the default location in which Oracle Database should create?

A) Redo log files
B) Control files
C) RMAN backups
D) Archived logs
E) None of the above
F) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: F) All mentioned above


Post your comment

You may like