Output system - computer awareness questions

Output system - computer awareness questions


Q1. What do you mean by the term output?

1. It is what the processor gives to the user
2. It is what the user gives to the processor
3. It is what the processor gets from the user
4. It is what the processor takes from the user

View Answer / Hide Answer

ANSWER: It is what the processor gives to the user




Q2. Which of the following is an impact printer?

1. Ink jet
2. Drum
3. Dot matrix
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q3. Computer printer is

1. Storage
2. Software
3. Output device
4. Input device

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Output device




Q4. To which one of the following do laser printers belong?

1. Page printer
2. Dot matrix printer
3. Band printer
4. Line printer

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Page printer




Q5. Computer speakers or headphones are the _______________devices.

1. Storage
2. Output
3. Input
4. Software

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Output




Q6. How do you determine the clarity of an image?

1. By refraction
2. By rotation
3. By resolution
4. By reflection

View Answer / Hide Answer

ANSWER: By resolution




Q7. The hardware which is an output device is

1. VDT
2. VDU
3. CRT
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: None of the above




Q8. For displaying information at public places one can use

1. Overhead projections
2. Monitors and overhead projections
3. Monitors
4. Touch screen kiosks

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Monitors and overhead projections




Q9. Graphics cannot be printed by

1. Ink jet printer
2. Page printer
3. Daisy wheel printer
4. Thermal printer

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Daisy wheel printer




Q10. What do you mean by VGA?

1. Video graphic adapter
2. Visual graphic adapter
3. Visual graphic auditor
4. Video gyrated adapter

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Visual graphic adapter




Q11. The visual display of data is provided by

1. Data coding
2. Monitor
3. Speech recognition
4. Printing

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Monitor




Q12. What do you mean by pixel?

1. It is a point of ink on an ink jet printed page
2. It is a point of ink on a user printed paper
3. It is a picture element or a dot on the screen
4. It is a light beam used in printing paper

View Answer / Hide Answer

ANSWER: It is a picture element or a dot on the screen




Q13. What kind of cable connection is required by printer?

1. Parallel cable
2. USB cable
3. Serial cable
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q14. Which one of the following is an example of monitor or Video display unit (VDU)?

1. Input device
2. Output device
3. Music device
4. Pointing device

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Output device




Q15. How is the display size of a monitor measured?

1. Vertically
2. Horizontally
3. From center to the furthest corner
4. Zigzag

View Answer / Hide Answer

ANSWER: From center to the furthest corner




Q16. What is the full form of USB?

1. Utility serial bus
2. Unique serial bus
3. Universal straight bus
4. Universal serial bus

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Universal serial bus




Q17. Which of the following is used to transform input into output?

1. CPU
2. Input-output unit
3. Memory
4. Peripherals

View Answer / Hide Answer

ANSWER: CPU




Q18. Which of the following is true for dot matrix printer?

1. It is random
2. It is sequential
3. It is bi-directional
4. It is unidirectional

View Answer / Hide Answer

ANSWER: It is bi-directional




Q19. What are external devices such as printers, keyboards and modems called?

1. Extra hardware devices
2. Special buys
3. Add-on devices
4. Peripherals

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Peripherals




Q20. What is the type of line printer that uses an oscillating row of print hammer called?

1. Jet matrix
2. Dot matrix
3. Line matrix
4. Ink jet matrix

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Line matrix




Q21. What are the peripheral devices like printers and monitors called?

1. Software
2. Hardware
3. Information
4. Data

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Hardware




Q22. The device which is not a printer is

1. Impact printer
2. Ink jet printer
3. Laser printer
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: None of the above




Q23. What is the use of an output device?

1. To store data
2. To scan
3. To view or print data
4. To input data

View Answer / Hide Answer

ANSWER: To view or print data




Q24. Which of the following is an output device that is used to draw maps from stored data having high quality colour graphics?

1. Plotter
2. Printer
3. Colour printer
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Plotter




Q25. Which of the following is a type of line printer that uses an embossed steel band to form the letters printed on the paper?

1. Band printer
2. Golf ball printer
3. Dot matrix printer
4. Laser printer

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Band printer




Q26. The speed of a printer is measured in

1. lpm
2. ppm
3. cps
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q27. What do we use to see the output?

1. Scanner
2. Monitor
3. Mouse
4. Keyboard

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Monitor




Q28. It is not an output device

1. LCD
2. Scanner
3. Printer
4. Plotter

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Scanner




Q29. Drum printer is nothing but

1. A processing unit
2. A storage system
3. An input device
4. An output device

View Answer / Hide Answer

ANSWER: An output device




Q30. Which one of the following is the second type of soft copy?

1. Virtual output
2. Logic output
3. Audio output
4. Data output

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Audio output


Post your comment

You may like