Physical Communication - Networking test

Physical Communication - Networking test

1) A hardware architecture generally includes some form of analog, digital, or hybrid electronic computer?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




2) Select the correct cable that transport signals in the form of light

A) Twisted-Pair cable
B) Fiber optic cable
C) Coaxial Cable
D) Shielded Twisted Pair cable
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Fiber optic cable




3) Twisted pair wires, coaxial cable, optical fiber cables are the examples of

A) Wired Media
B) Wireless Media
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Wired Media




4) Which cable used in communications is referred to as unshielded twisted-pair (UTP).

A) twisted-pair cable
B) Coaxial cable
C) Fiber-optic cable
D) None of these
View Answer / Hide Answer

ANSWER: twisted-pair cable




5) What is Cladding

A) A typical optical fiber consists of a very narrow strand of glass
B) Cables with shield
C) A and B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A typical optical fiber consists of a very narrow strand of glass




6) Which signal can travel from the source to destination in several ways: ground propagation, sky propagation, and line-of-sight propagation?

A) Guided Signals
B) Unguided signals
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Unguided signals




7) Which network is a cross between a circuit switched network and a datagram network?

A) Virtual-circuit network
B) Circuit-switched network
c) Virtual-circuit identifier
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Virtual-circuit network




8) Select the cable that uses copper conductor that accept and transport signals in the form of electric current?

A) Twisted pair cable
B) Fiber-optic cable
C) Metallic cable
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Twisted pair cable




9) Select total number of Unguided Medias

A) 4
B) 2
C) 3
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 3




10) Switching at the network layer in the Internet uses the datagram approach to?

A) Message switching
B) Packet switching
C) Circuit switching
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Packet switching




11) Which is also known as a connectionless protocol for a packet-switching network that uses the Datagram approach?

A) IPV4
B) IPV6
C) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: IPV4




12) Which connection provides a dedicated link between two devices?

A) Multipoint
B) Point-to-Point
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Point-to-Point




13) In Transmission mode two devices can transfer the data in simplex, half duplex or full duplex mode?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




14) Which switch is a multistage switch with micro switches at each stage that route the packets based on the output port represented as a binary string?

A) Crossbar switch
B) Banyan switch
C) Multistage crossbar
D) Packet switch
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Banyan switch




15) Wired media leads to continuous network topology

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: False


Post your comment

You may like