Selecting phrases and idioms - English grammar test

Selecting phrases and idioms - English grammar test


Choose the best fitting idiom or phrase for the below given sentences.

1. In spite of being a prominent personality, yet she is a very _______ human being.

a. Humble
b. Polite
c. Honest
d. Down to earth

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Down to earth




2. “I really like the beaches in Goa”, one girl said to another. _________________ , I did not like the beaches of Goa, said the other girl

a. With disagreement
b. With disappointment
c. I beg to differ
d. I disagree with you

View Answer / Hide Answer

ANSWER: I beg to differ




3. As per ______________, I don’t think it’s a good time to invest in the stock market.

a. My two cents
b. My opinion
c. Me
d. My advice would be

View Answer / Hide Answer

ANSWER: My two cents




4. I am ready to ______________, as I am unable to cope with the pressure.

a. Quit
b. Throw in the towel
c. Surrender
d. Give up

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Throw in the towel




5. Some people are not good at ________________, you have to be precise while communicating with them.

a. Reading between the lines
b. Understanding
c. Reading convolutions
d. Unsaid things

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Reading between the lines




6. To gain the position in the management cadre, the employees were willing to do anything

a. As ordered by the management
b. Immediately
c. Proximately as said by their boss
d. At the drop of the hat

View Answer / Hide Answer

ANSWER: At the drop of the hat




7. Ladies and Gentleman ________________, we wish you all a good night.

a. Please vacate the hall
b. Elvis has left the building
c. The show has ended
d. The host has left

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Elvis has left the building




8. The story of Dhirubhai Ambani is a story of a person ________________.

a. From Rags to Riches
b. How he became wealthy
c. Being affluent
d. Who is prosperous

View Answer / Hide Answer

ANSWER: From Rags to Riches




9. My neighbour is working in _____________.

a. Late night shift
b. Necropolis shift
c. Cemetery shift
d. Graveyard shift

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Graveyard shift




10. I am extremely sleepy, I am going to _________________.

a. Hit the bed
b. Hit the rack
c. Hit the sack
d. Hit the hay

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Hit the sack




11. The exam paper was postponed, _________________ to tell you.

a. It totally slipped of my mind
b. I completely forgot
c. I did not remember
d. I fail to recall

View Answer / Hide Answer

ANSWER: It totally slipped of my mind




12. I know you are lying,_________________

a. The look on your face is very obvious
b. Your face is showing your true thoughts
c. It’s all over your face expression
d. Its written all over your face

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Its written all over your face




13. His dream to be a model was a _________________.

a. Impractical dream
b. Pie in the sky
c. Unrealistic dream
d. Naïve dream

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Pie in the sky




14. I haven’t yet finished with my thesis._________________

a. I am in a difficult situation
b. I am screwed
c. I am not in a good situation
d. I am hosed

View Answer / Hide Answer

ANSWER: I am hosed




15. _________________, you have done a lot of wrongful deeds

a. It serves you right
b. You deserved it
c. You have got what was justified
d. It was vindicated what you got

View Answer / Hide Answer

ANSWER: It serves you right




16. I want to know what happens in the presentation, request you to _________________

a. Keep me updated
b. Keep me informed
c. Keep me in the loop
d. Make sure I am also included

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Keep me in the loop




17. My child does not get involved into any outdoor activities. They are _________________
a. Couch potato
b. Glued to the television
c. Having fat bellies
d. Becoming obese

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Couch potato




18. The day was warm and after the long parade the speaker was feeling_________________

a. Well
b. ill
c. sick
d. Under the weather

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Under the weather




19. If the prices in an electronic store are not the lowest then they are giving the products free of cost. _________________

a. No strings attached
b. No hidden costs
c. There are no hidden clauses
d. There is nothing hidden from the customers

View Answer / Hide Answer

ANSWER: No strings attached




20. She is usually blabbering with instances, probably _________________

a. She has nothing to say
b. She is quite
c. Cat has got her tongue
d. Her stock of instances is over

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Cat has got her tongue



Post your comment

You may like