Sports : General knowledge questions and answers

Sports : General knowledge questions and answers


1. Which is the national sport of Canada?

a. Lacrosse/Ice hockey
b. Cricket
c. Field hockey
d. Volleyball

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Lacrosse/Ice hockey




2. Archery is the national sport of which country?

a. Afghanistan
b. Bhutan
c. Japan
d. India

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Bhutan




3. ____________ has Cricket as its national sports.

a. India
b. Jamaica
c. Sri Lanka
d. United States

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Jamaica




4. _____________ is the national sport of Turkey

a. Wrestling
b. Rugby union
c. Golf
d. Basketball

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Wrestling




5. When was the Commonwealth game started?

a. 1930
b. 1934
c. 1938
d. 1950

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. 1930




6. Which was the host country in 1998 for Asian Games?

a. Thailand
b. Philippines
c. South Korea
d. China

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Thailand




7. Which city has hosted Asian Games in 2006?

a. Doha
b. Bangkok
c. New Delhi
d. Tokyo

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Doha




8. In which country commonwealth games were held in 2010?

a. India
b. Canada
c. Malaysia
d. Australia

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. India




9. Which city hosted commonwealth games in 1966?

a. Kingston
b. Perth
c. Melbourne
d. Kuala Lumpur

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Kingston




10. ____________ has won Cricket world cup for the maximum number of times.

a. Australia
b. India
c. West Indies
d. Sri Lanka

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Australia




11. Football World Cup has been won by which country for the maximum number of times?

a. Italy
b. Uruguay
c. West Germany
d. Brazil

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Brazil




12. Which country has hosted Commonwealth Games for the maximum number of times?

a. Canada
b. New Zealand
c. England
d. Scotland

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Canada




13. In which year Asian Games were started?

a. 1951
b. 1954
c. 1958
d. 1962

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. 1951




14. First Olympic Games was held in ________

a. Canada
b. England
c. Australia
d. Jamacia

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Canada




15. Caddie is related to __________

a. Golf
b. Baseball
c. Billiards
d. Bridge

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Golf




16. Which country had started Football World?

a. Uruguay
b. Italy
c. West Germany
d. Brazil

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Uruguay




17. In which year Cricket world cup was first hosted by West Indies?

a. 1975
b. 1979
c. 1983
d. 1976

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. 1975




18. Bandy is national sport of which country?

a. Russia
b. Peru
c. Latvia
d. Lithuania

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Russia




19. Asian Games have been hosted by _________for maximum number of times.

a. Thailand
b. Japan
c. India
d. China

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Thailand




20. In which year Olympic Games were cancelled because of World War I?

a. 1916
b. 1912
c. 1920
d. 1944

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. 1916




21. Which term is commonly used in Badminton and Volleyball?

a. Deuce
b. Dribble
c. Double
d. Dummy

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Deuce




22. ___________ is used in Boxing.

a. Upper Cut
b. Mallet
c. Bunder Chuckker
d. Deuce

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Upper Cut




23. If we are using the following words in a game. Which game are we playing?

Break, Cannons, Cue, In off, Jigger, Scratch

a. Billiards
b. Bridge
c. Polo
d. Baseball

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Billiards




24. In which year Football World Cup was held in France?

a. 1998
b. 1950
c. 1962
d. 1990

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. 1998




25. Who was the winner of Football World Cup in 2010?

a. Spain
b. Italy
c. Brazil
d. France

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Spain




26. Olympic Games were first started by which country and in which year?

a. Greece (1896)
b. France (1924)
c. Greece (1890)
d. France (1894)

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Greece (1896)




27. How many nations participated in 2012 Olympic Games?

a. 204
b. 197
c. 199
d. 121

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. 204




28. In __________ Olympic Games were held in Spain.

a. 1992
b. 1948
c. 1968
d. 1980

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. 1992




29. Which city of United States hosted Olympic Games in 1996?

a. Atlanta
b. St. Louis
c. Los Angeles
d. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Atlanta




30. In 2012 which country hosted Olympic Games?

a. United Kingdom
b. China
c. Greece
d. Australia

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. United Kingdom



Post your comment

    Discussion

  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -aswathi (01/03/17)
  • its very useful
  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -maqbool ali jinnah (08/18/16)
  • thanks for the great thinks about to share sports knowledge.
  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -Khizar hayat (06/13/16)
  • Thank,s a lot sir very very nice knowledge submited by you...fantastics
  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -N. MUTHULAKSHMI (11/16/15)
  • SPORTS G.K. Question and Answers very useful our competitive examination. Lot of thanks
  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -Tshendu (10/05/15)
  • great knowledge about sports for exam. but ans should be randomly shuffled for readers a time to think.
  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -T.S.SARAVANAN (07/26/15)
  • very very useful to all types of exams .THANKS VERY MUCH
  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -zeneath sedan (07/25/15)
  • Seriously.... Fantastic compilation of important questions..... That actually must had to be learnt...
  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -Madhav borase (01/20/15)
  • Thanks for U
    B'coz i am very happy me first time see such Sport GK Que. And Ans.
  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -Isfaqur Rahman (01/10/15)
  • Thanks for gives some knowledge to us.
  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -srivani (01/09/15)
  • Hi
    17th question In which year Cricket world cup was first hosted by West Indies?
    answer is 2007 which is not there in options
    it won the world cup in 1975 but it is not hosted in that year
  • RE: Sports : General knowledge questions and answers -Shibaji Roy (08/30/14)
  • Thanks for such type of g.k. It is really amusing to me I further request to supply such type of g.k. which is beneficial to competitor students.


    Thanks and regards

You may like