Spot the error - MCQs with answers - Part VI

Spot the error - MCQs with answers - Part VI


Each sentence below is divided into three parts as three options. Point out the part with an error. If there is no error, choose the option no error.

1. But there are a few things that one can assert in some confidence.
a. But there are a few things
b. that one can assert
c. in some confidence.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. in some confidence.

Correct sentence: But there are a few things that one can assert with some confidence.



2. The brave soldier held the enemy in the bay, but was killed at the end.

a. The brave soldier held
b. the enemy in the bay,
c. but was killed at the end.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. the enemy in the bay,

Correct sentence: The brave soldier held the enemy at bay, but was killed at the end.



3. I will be not doing favors to you always.

a. I will be not
b. doing favors
c. to you always.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. I will be not

Correct sentence: I will not be doing favors to you always.



4. What does the phrase "homemade is best" implies?

a. What does the phrase
b. "homemade is best"
c. implies?
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. implies?

Correct sentence: What does the phrase "homemade is best", imply?



5. He insisted on taking the exam.
a. He insisted on
b. taking
c. the exam.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. No error

Correct sentence: The sentence is correct.



6. I never said I was not angry on him.
a. I never said
b. I was not
c. angry on him.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. angry on him.

Correct sentence: I never said I was not angry with him.



7. When I reached there they already eaten.

a. When I reached there
b. they already
c. eaten.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. they already

Correct sentence: When I went there they had already eaten.



8. There are divergence theories of education.
a. There are
b. divergence theories
c. of education.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. divergence theories

Correct sentence: There are divergent theories of education.



9. The captain advised the soldiers not to lose heart.
a. The captain
b. advised the soldiers
c. not to lose heart.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. No error

Correct sentence: The sentence is correct.



10. Good books always helped man in various spheres of life.
a. Good books
b. always helped man
c. in various spheres of life.
d. No error.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Good books

Correct sentence: Good books have always helped man in various spheres of life.


Post your comment

    Discussion

  • RE: Spot the error - MCQs with answers - Part VI -naitik bba (11/25/15)
  • pad le dipesh beta pad le
  • RE: Spot the error - MCQs with answers - Part VI -Anil Bhatra (11/23/15)
  • Spot the errors in- Do you know where does the man lives?

More from CareerRide