Spot the error - MCQs with answers - Part VII

Spot the error - MCQs with answers - Part VII


Each sentence below is divided into three parts as three options. Point out the part with an error. If there is no error, choose the option no error.

1. He was told that the faults were basically mechanics in nature.

a. He was told that
b. the faults were basically
c. mechanics in nature.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. mechanics in nature.

Correct sentence: He was told that the faults were basically mechanical in nature.



2. Sleep is a necessity thing for us.

a. Sleep is
b. a necessity
c. thing for us.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. a necessity

Correct sentence: Sleep is a necessary thing for us.



3. It came to my notice lately.

a. It came
b. to my notice
c. lately.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. lately.

Correct sentence: It came to my notice recently.



4. There was an argument about if we should go or not.

a. There was an argument
b. about if we should
c. go or not.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. about if we should

Correct sentence: There was an argument about whether we should go or not.



5. Apparently he was feeling angrily about his bad luck.

a. Apparently he was
b. feeling angrily
c. about his bad luck.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. feeling angrily

Correct sentence: Apparently he was feeling angry about his bad luck.



6. I suggest that the meeting has been postponed.

a. I suggest
b. that the meeting
c. has been postponed.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. has been postponed.

Correct sentence: I suggest that the meeting should be postponed.



7. Myself am Arunima.

a. Myself
b. am
c. Arunima.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Myself

Correct sentence: I am Arunima.



8. I have been living in this city since four months now.

a. I have been
b. living in this city
c. since four months now.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. since four months now.

Correct sentence: I have been living in this city for four months now.



9. I am glad to had seen the film.

a. I am glad
b. to had seen
c. the film.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. to had seen

Correct sentence: I am glad to have seen the film.



10. I can seem naive.

a. I can
b. seem
c. naive.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. I can

Correct sentence: I may seem naive.


Post your comment

    Discussion

  • RE: Spot the error - MCQs with answers - Part VII -ali raza (11/25/15)
  • nic questions
  • RE: Spot the error - MCQs with answers - Part VII -shivani mehta (11/25/15)
  • interested question
  • RE: Spot the error - MCQs with answers - Part VII -ASHISH (06/13/15)
  • Although "lately" and "recently" are nearly synonyms, they are different in way they are used.

    If an action is habitual or repetitive, either word is fine; in that case, "lately" and "recently" can be used interchangeably:

    "Crimes against women have increased by 32% lately/recently."

    "Lately/Recently, there has been a spike in people's interest in the Oxford comma."

    But for unique actions, use "recently" instead of "lately" (The latter sounds awkward).

    "My cousin had a baby recently." (Right)

    "My cousin had a baby lately." (Wrong)
  • RE: Spot the error - MCQs with answers - Part VII -shilpa (05/20/15)
  • I dnt get y we use recently in place of lately
  • RE: Spot the error - MCQs with answers - Part VII -Jack (04/17/15)
  • Lately and recently both are adverbs. So is the difference?

More from CareerRide