Starting Up and Shutting Down - Oracle placement test

Starting Up and Shutting Down - Oracle placement test


1) In starting up a Database which is used to execute STARTUP and SHUTDOWN commands?

A) SQL*Plus
B) Recovery Manager
C) Enterprise Manager
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Recovery Manager




2) In the platform-specific default location, Oracle Database locates your initialization parameter file by examining filenames in which of the following order?

A) spfile$ORACLE_SID.ora, init$ORACLE_SID.ora, spfile.ora
B) spfile.ora, spfile$ORACLE_SID.ora, init$ORACLE_SID.ora
C) spfile$ORACLE_SID.ora, spfile.ora, init$ORACLE_SID.ora
D) Intit$ORACLE_SID.ora, spfile.ora, spfile$ORACLE_SID.ora
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) spfile$ORACLE_SID.ora, spfile.ora, init$ORACLE_SID.ora




3) Abbreviate the term DBCA?

A) Database Control Assistant
B) Database Configuration Application
C) Database Control Application
D) Database Configuration Assistant
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Database Configuration Assistant




4) You cannot start a database instance if you are connected to the database through a shared server process?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




5) Which mode is used for Shutting down a Database using these following situations?

1) To initiate an automated and unattended backup
2) When a power shutdown is going to occur soon
3) When the database or one of its applications is functioning irregularly and you cannot contact users to ask them to log off or they are unable to log off

A) Shutting Down with the NORMAL Clause
B) Shutting Down with the IMMEDIATE Clause
C) Shutting Down with the TRANSACTIONAL Clause
D) Shutting Down with the ABORT Clause
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Shutting Down with the IMMEDIATE Clause




6) Quiesced state, in the sense that no ongoing non-DBA transactions, queries, fetches, or PL/SQL statements are running in the system?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




7) Viewing the Quiesce State of an Instance You can query the ACTIVE_STATE column of the V$INSTANCE view to see the current state of an instance, the column values has one of these values?

A) NORMAL
B) QUIESCING
C) QUIESCED
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




8) You can use the RESETLOGS clause with a READ ONLY clause?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




9) To start an instance, the database must read instance configuration parameters (the initialization parameters) from either a?

A) SPFILE
B) PFILE
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




10) Changes made to parameter file PFILE, Database need to be restarted to take effect the changes?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




11) An aborted database shutdown proceeds with which of the following conditions?

A) New connections are allowed, nor are new transactions not allowed to be started, after the statement is issued

B) Current client SQL statements not being processed by Oracle Database are immediately terminated

C) Uncommitted transactions are rolled back

D) Oracle Database does wait for users currently connected to the database to Connect. The database implicitly connects all connected users

E) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) None of the above


Post your comment

You may like