Synonyms tests with answers - 1

1. nepotism

a)favoritism
b)pool
c)philosophy
d)rule of despot
e)hedonism

2. chicanery

a)foulness
b)aroma
c)chastity
d)trickery
e)poultry

3. penury

a)custom
b)poverty
c)numismatics
d)affluence
e)criminology

4. expiated

a)vapid
b)assumed
c)disinclined
d)atoned
e)eroded

5. propensity

a)inclination
b)intelligence
c)probity
d)dishonesty
e)act

6. retrospect

a)special kind of telescope
b)microscope
c)prism
d)review of the past
e)forecast of future events

7. impeccable

a)poverty-stricken
b)faultless
c)dirty
d)criminal
e)impervious

8. abettor

a)gambler
b)slaughter-house
c)encourager
d)factor
e)author

9. debilitate

a)argue
b)engage
c)remove hair
d)soothe
e)enfeeble

10. tawdry

a)refined
b)yellow-orange
c)ancient
d)forward
e)gaudy

11. inculcate

a)corroborate
b)lack
c)teach
d)destroy
e)avenge

12. tortuous

a)winding
b)sadistic
c)cruel
d)like a turtle
e)carefree

13. mollify

a)sweeten
b)appease
c)applaud
d)worry
e)discourage

14. harass

a)annoy
b)harness
c)involve
d)injure
e)consider

15. erudite

a)rough
b)unpolished
c)scholarly
d)magnificent
e)ornate

16. abrade

a)rub off
b)bleed
c)embellish
d)erase
e)poison

17. tenacity

a)persistence
b)game played on grass
c)large town
d)indifference
e)ecstasy

18. professedly

a)meekly
b)cruelly
c)bravely
d)pedantically
e)ostensibly

19. patent

a)insincere
b)fatherly
c)morbid
d)obvious

20. impart

a)to inflict
b)take sides
c)communicate
d)defy

ANSWER


1. a
2. d
3. b
4. d
5. a
6. d
7. b
8. c
9. e
10. e
11. c
12. a
13. b
14. a
15. c
16. a
17. a
18. e
19. d
20. c
Post your comment

    Discussion

  • RE: Synonyms tests with answers - 1 -ashok (03/11/15)
  • Nice thank you

You may like