Synonyms tests with answers - 10

1. affix

a)to complete
b)withstand
c)fasten to
d)repair

2. abet

a)to wager
b)reduce in volume
c)encourage
d)haggle

3. impugn

a)to attribute
b)attack verbally
c)press
d)hold back by force

4. impend

a)to rely
b)ponder
c)menace
d)reflect

5. abash

a)to insult
b)be shy
c)revel
d)disconcert

6. immerse

a)to conceal
b)float
c)saturate
d)plunge into

7. assert

a)to agree
b)claim
c)imply
d)boast

8. implant

a)to inculcate
b)till
c)hybridize
d)transplant

9. amend

a)to alter
b)suggest
c)bring together
d)subscribe

10. impoverish

a)to oppress
b)be unthrifty
c)punish
d)make poor

11. abstain

a)to separate
b)ignore
c)refrain
d)frustrate

12. desultory

a)disconnected
b)thoughtless
c)slanderous
d)concentrated

13. plenary

a)timely
b)combined
c)florid
d)full

14. covenant

a)prayer
b)garden
c)agreement
d)debate

15. impale

a)to terrify
b)entrap
c)transfix
d)summon for jury duty

16. adduce

a)to cite
b)solve
c)persuade
d)compute

17. impeach

a)to accuse
b)remove from office
c)jail
d)slander

18. abut

a)to strike
b)border on
c)cut
d)protrude

19. impound

a)to break up
b)haggle
c)hammer in
d)confiscate

20. alert

a)to warn
b)be quick
c)provoke
d)deceive

ANSWER


1. c
2. c
3. a
4. c
5. a
6. d
7. b
8. a
9. a
10. d
11. c
12. b
13. d
14. c
15. c
16. a
17. a
18. b
19. d
20. a
Post your comment

You may like