Synonyms tests with answers - 11

1. impel

a)to direct
b)urge forward
c)enliven
d)ward off

2. assail

a)to attack
b)estimate
c)scale
d)indict

3. immunize

a)to protect against disease
b)benumb
c)render mute
d)sterilize

4. avert

a)to surrender
b)oppose
c)prevent
d)affirm

5. impair

a)to weaken
b)mend
c)entreat
d)corrupt

6. declaim

a)to denounce
b)clarify
c)refuse to acknowledge
d)speak dramatically

7. omnipresent

a)all-knowing
b)ubiquitous
c)threatening
d)hovering

8. sedate

a)shy
b)impressive
c)calm
d)melancholy

9. onerous

a)possessive
b)proud
c)droll
d)burdensome
e)sly

10. misanthropy

a)badinage
b)generosity
c)vivacity
d)miserliness
e)hatred

11. succulent

a)asking help
b)wicked
c)anxious
d)concise
e)juicy

12. querulous

a)questioning
b)critical
c)complaining
d)curious
e)ambiguous

13. culprit

a)wrongdoer
b)cruel man
c)victim
d)unpleasant person

14. dicker

a)to complain
b)argue
c)bargain
d)waste time

15. ordeal

a)lengthy time
b)adventure
c)fair trade
d)painful experience

16. rankle

a)to irritate
b)warp
c)amuse
d)become arrogant

17. bowdlerize

a)censor
b)seize literally
c)add to
d)become rowdy

18. capricious

a)impulsive
b)amusing
c)instinctive
d)carefree

19. furlong

a)lengthy stay
b)eighth of a mile
c)quarter of a mile
d)loneliness

20. collation

a)correspondence
b)light meal
c)witty conversation
d)detailed account

ANSWER


1. b
2. a
3. a
4. c
5. a
6. c
7. b
8. c
9. d
10. e
11. e
12. c
13. a
14. c
15. d
16. a
17. a
18. a
19. b
20. b
Post your comment

You may like