Synonyms tests with answers - 14

1. adipose

a)liquid
b)weighty
c)major
d)sharp
e)fatty

2. duplicity

a)two-pronged spear
b)mimeograph
c)hypocrisy
d)candor
e)two-storey apartment

3. cryptic

a)obscure
b)written
c)copied
d)dead
e)puzzling

4. inane

a)lifeless
b)senseless
c)hopeless
d)faithless
e)crazy

5. culpable

a)free
b)guilty
c)vindicable
d)wholesome
e)vindictive

6. ingenuous

a)sophisticated
b)clever
c)cunning
d)naïve
e)artificial

7. fealty

a)sense of touch
b)loyalty
c)anger
d)anxiety
e)personality

8. homily

a)cereal
b)household
c)suburb
d)sermon
e)pension

9. dormant

a)animated
b)hibernating
c)active
d)vigorous
e)bird-like

10. accolade

a)balcony
b)outer garment
c)drink
d)honor
e)fruit

11. deprecate

a)plead earnestly against
b)denounce
c)belittle
d)devaluate
e)dishonor

12. asperity

a)roughness
b)dream
c)ambition
d)smoothness
e)sarcastic remark

13. altercation

a)adjustment
b)repair
c)quarrel
d)split personality
e)echo

14. incognito

a)unaware
b)exceptional
c)disguised
d)foreign

15. facade

a)embankment
b)cosmetic
c)building front
d)long arcade

16. foretaste

a)bitterness
b)anticipation
c)strength
d)sweetness

17. savanna

a)grassland
b)harbour
c)garment
d)mat

18. fecund

a)fruitful
b)changeable
c)decayed
d)strong

19. impregnable

a)vulnerable
b)full
c)unconquerable
d)stern

20. centrifugal

a)the exact center
b)rapid
c)moving away from the centre
d)consolidated

21. expunge

a)to drain
b)lie
c)distort
d)obliterate

22. copse

a)thicket
b)box
c)stone hut
d)cloud

23. tremulous

a)domineering
b)frantic
c)inadequate
d)trembling

24. encroach

a)to infest
b)spread out
c)weaken
d)trespass

ANSWER


1. e
2. c
3. a
4. b
5. b
6. d
7. b
8. d
9. b
10. d
11. b
12. a
13. c
14. c
15. c
16. b
17. a
18. a
19. c
20. c
21. d
22. a
23. d
24. d
Post your comment

    Discussion

  • RE: Synonyms tests with answers - 14 -romit (09/07/15)
  • please provide latest material in all the section except current affairs all the material are old one please do the need full .
    please provide the latest material in all the section reasoning , math and english.
  • RE: Synonyms tests with answers - 14 -Rahul D (09/02/15)
  • excellent
  • RE: Synonyms tests with answers - 14 -Karthick (09/10/14)
  • Very nice to see..

You may like